Седмицата в абсурди (25 - 29 март)

3488
Седмицата в абсурди (25 - 29 март)
Снимка: Actualno.com

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 25 март

10 МЕСЕЦА ПО-КЪСНО ПРОКУРАТУРАТА СЕ СЕТИ ДА ПИТА ЗА КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕРКА НА "ТАКСИ МАКСИМ"

Върховна административна прокуратура (ВАП) е изискала от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" конкретна информация относно "Такси Максим" - за броя на нарушенията от началото на проверките, на съставените актове за установяването им и издадените наказателни постановления и за постановените заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Това става, след като ВАП още на 17 май, 2018 година, е възложила на ИА "Автомобилна администрация" да се заеме с "Такси Максим".

Коментар на Actualno.com: Бързи са - като трамвая на завоя на "Стамболийски"!

НОВИ ГЕРОИ, МАКАР И ВТОРОСТЕПЕННИ, ЛЪСНАХА В "АПАРТАМЕНТГЕЙТ"

Става въпрос за зам.-енергийния министър Красимир Първанов, за бившия председател на КРС Веселин Божков и за члена на ВСС Гергана Мутафова, която е кандидатура на Цветан Цветанов.

Коментар на Actualno.com: В един хубав сериал тези персонажи са много важни!

И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ С ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ?

Председателят на т.нар. Антикорупционна комисия (КПКОНПИ) и сочен за кандидат за нов главен прокурор Пламен Георгиев също си е купил евтини апартаменти. Това твърди в свое разследване сайтът Frognews.

Коментар на Actualno.com: Ха-хо-хи-хи, ама ще разследва другите. Виждаме как - взе да се оправдава от кого и къде не е купувал! Това никой не Ви пита, г-н Георгиев! Питаме излъгахте ли в имотната декларация за квадратурата на "тризонета", защо и укривате ли доходи и данъци с такава ниска цена?

ЗАРАДИ ТРИМА ЛИПСВАЩИ БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ ЕП ЩЕ ГЛЕДА СЕГА СПОРНИЯ ПАКЕТ "МОБИЛНОСТ"

Проверка на Actualno.com показа кои точно са липсващите - Неджми Али от ДПС, Светослав Малинов от ДСБ и Николай Бареков.

Коментар на Actualno.com: Българският казан се премести в Страсбург!

Вторник, 26 март

АПАРТАМЕНТГЕЙТ: ПОЯВИ СЕ И СЪПРУГАТА НА ЛОЗАН ПАНОВ

Според изданието "Правен свят", което е свързвано с Делян Пеевски след продажбата си, Елисавета Панова е купила апартамент от 172 кв. метра и два гаража, съответно по 19,5 и 19,7 кв. метра, в кооперация на ул. Елемаг" № 32 в столичен квартал "Изгрев" - съгласно справка в Имотния регистър. Сделката е направена от фирма "Ганева 2000", чийто едноличен собственик според Търговския регистър е Елисавета Ганева (бел. ред. - Ганева е името на Панова от предишния ѝ брак), а продавач отново е фирма "Артекс". Сделката е за малко над 93 000 лева, което прави около 225 евро на квадрат за трите имота. А "Правен свят" вади данни за движението на цените през 2013 година, когато е направена сделката, според която в "Изгрев" цената за квадрат е била 1101 евро.

Коментар на Actualno.com: Я - ама и вие ли биете негрите?

СВЕТОСЛАВ МАЛИНОВ СЕ ОПРАВДА ЗА ОТСЪСТВИЕТО СИ ЗА ПАКЕТ "МОБИЛНОСТ" С ТРАНСПОРТЕН ХАОС

Закъснях за гласуването за дневния ред на Европейския парламент през тази седмица заради проблеми с полета ми от София до Франкфурт. Това заяви българският евродепутат Светослав Малинов в специално съобщение в личния си профил във Facebook.

Коментар на Actualno.com: Само в същия ден изброихме три директни полета до Франкфурт, които тръгват по-рано от този, който е хванал Малинов. По-жалкото от политик, който лъже, е политик, който е некадърен!

НОВА МАНТРА ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА: СРОКЪТ НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО

"Срокът не е най-важното нещо, най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено. Това каза зам.-кметът по транспорт в Столичната община Дончо Барбалов, който направи проверка на пл. "Гарибалди".

Коментар на Actualno.com: То затова ли България и в частност София още нямат качествено управление - защото опитите са безсрочни?

Сряда, 27 март

ЗАМ.-МИНИСТЪР СИ КУПИЛ ПО-ЕВТИН АПАРТАМЕНТ, ЗАЩОТО БИЛО ПО-ШУМНО И МУ Е ВТОРИ ОТ "АРТЕКС"

По думите на Красимир Първанов той решил да си купи жилище на ул. "Тинтява" в столичния квартал "Изток", където и сега живее, но малко по-нагоре, защото наблюдавал строежа като отивал на работа, а и първото му жилище на същата ул. "Тинтява" било купено пак от "Артекс". В лична договорка се уговорихме за груб строеж – 650-700 евро на квадрат, продължи вече бившият зам.-министър на енергетиката пред Нова телевизия. Той уточни, че се е виждал с един от собствениците на "Артекс" – арх. Пламен Мирянов, но всъщност разговорите били водени в специалния отдел на фирмата за продажби. Това е второ жилище, което купувам от "Артекс", а и шумът при него е по-силен заради близостта на бул. "Цариградско шосе", има да се правят и довършителни работи, даде аргументи Първанов за по-ниската цена.

Коментар на Actualno.com: Като се замисли човек, точно така си е. Време е имотният пазар да се снижи при толкова много ниски цени!

ЩЕ ИМА РЕМОНТ НА АБСУРДНО НИСЪК ПЕРОН В СВОГЕ, САМО ЧЕ КОГАТО ИМА ПАРИ

Причината за запитване към НКЖИ какво се прави са оплаквания, че е имало ремонт на жп пътя и прилежащи перони, само че пероните са така ремонтирани, че се оказали по-ниско от нивото на вагоните и така хора с увреждания и по-възрастни изключително трудно могат да се качат на влака. Разликата във височината на перона и на първото стъпало на влака е 35 сантиметра!

Коментар на Actualno.com: Ще ми купи тате колело, ама друг път!

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Ѝ ГЛАСУВА ЗА Т.НАР. ПОПРАВКА "АРТЕКС", НО ПАРТИЯТА НА КУНЕВА ИСКА ВЪНШНА ПРОВЕРКА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" (ДБГ) призовава прокурори от Германия, Испания и Холандия да извършат независима проверка на имуществото на всички депутати, министри и техните роднини. Припомняме, че сегашният председател на ДБГ Димитър Делчев, който замени на поста Меглена Кунева, всъщност гласува "за" т.нар. поправка "Артекс" в Закона за устройство на територията (ЗУТ) на 25 януари, 2017 година. Той беше един от шестимата депутати от Реформаторския блок в 43-тия парламент, който подкрепи поправката.

Коментар на Actualno.com: Толкова е смешно, че чак коментар не заслужава!

ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ ПРИЗНА: РАЗРЕШИТЕЛНОТО НА "ЗЛАТЕН ВЕК" НЕ Е ПРЕЗАВЕРЯВАНО

Здравко Здравков призна пред bTV, че разрешителното за строеж на "Златен век" не е презаверявано, а това е можело да се случи до ноември 2018 година. Главният архитект на София не можа да отговори на въпроса по какви правила строителството продължава и в момента.

Коментар на Actualno.com: Ама то имало нужда от разрешително ли?

ACTUALNO.COM КЪМ ЦВЕТАНОВ: УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ЛИ Е КУПУВАНЕ НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА? ОТГОВОР: НЕ Е НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА

Не е на данъчна оценка, така че няма как да ви отговоря на този въпрос. Така подалият оставка от всичките си постове в парламента Цветан Цветанов отговори на въпрос на Actualno.com дали купуването на имот на данъчна оценка е укриване на данъци.

Коментар на Actualno.com: Гузен, негонен - бяга. Г-н Цветанов, ние Ви питахме принципно, Вие защо си помислихте, че точно Вашия апартамент визираме?

Четвъртък, 28 март

БРИТАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НЕ СТИГНА ДО СЪГЛАСИЕ ЗА НИТО ЕДНА АЛТЕРНАТИВА ЗА BREXIT

Гласуванията бяха част от процеса на изземване на контрола върху Brexit от изпълнителната власт. За целта бяха гласувани пакетно 8 предложения, за които депутатите казаха само "да" или "не", като гласуването беше наведнъж, заради притеснения, че при гласуване предложение по предложение, резултатите от първите вотове ще повлияят на следващите.

Коментар на Actualno.com: Виждате ли - не сме само ние, българите, безподобни овце!

ПАЦИЕНТ С БЪБРЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ НАБИ ЛЕКАРКА ЗАРАДИ КЛИНИЧНА ПЪТЕКА

Конкретният повод, поради който бях нападната, е, че трябва да го вкарам в списък за трансплантация. Това заяви бита в София лекарка - д-р Антоанета Николова-Здравкова, която е категорична – искам да ми е вече пациент, но няма нормативна уредба, по която да мога да го отпиша.

Коментар на Actualno.com: Добре де, защо лекарката? Защо не министъра поне? А и по-нагоре ...

ЗА БОРИСОВ СКАНДАЛЪТ "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" Е ПРИКЛЮЧЕН С ОСТАВКИТЕ

"Аз му вярвам", заяви Борисов в отговор на въпрос дали вярва на Цветан Цветанов, като обърна нещата как той не казвал като Доналд Тръмп, че медиите публикуват само фалшиви новини. Попитан щом му вярва, какво е направил Цветанов тогава, за да подаде оставка, отговорът беше: "Така съм преценил". "Факт е, че остави много неприятно впечатление - откъде е дошло, каква е причината, няма значение", многозначителен беше премиерът.

Коментар на Actualno.com: Не е приключен! Ще приключи само при съд за Цветанов - но истински съд!

"ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" РАЗЕДИНЕНИ ДОРИ В НАПАДКИТЕ КЪМ БСП ЗА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА

Текстът за забрана за финансиране на вероизповеданията от чужбина щеше да бъде приет, ако БСП бяха в зала. Това каза Павел Шопов от "Атака" по време на Закона за вероизповеданията на второ четене и във връзка с предложението на Патриотите да не могат да бъдат финансирани вероизповеданията от чужбина. „Ако БСП бяха тук, нямаше да подкрепят нашето предложение. Можете да бъдете сигурни. БСП винаги в своето поведение в парламента са били еталон за хамелеонщина“, каза Валери Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Пхахахахах

ЗАСЕГА: ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ БЕЗ ИМУЩЕСТВЕНИ ДЕКЛАРАЦИИ И ПРИНУДИТЕЛНО ДОВЕЖДАНЕ ОДОБРИ НС

Общинските съветници да се извадят от антикорупционния закон и за тях да отпадне въобще задължението да декларират имущество, несъвместимост и конфликт на интереси. Това приеха единодушно депутатите на първо четене.

Коментар на Actualno.com: Сега-засега, после - пак така!

ДНСК ЗА "ЗЛАТЕН ВЕК" НА "АРТЕКС": ЗАКОННО Е, СЪДЪТ ДА КАЖЕ ЗА РАЗРЕШИТЕЛНОТО

Ще изчакаме Софийският административен съд (САС). Тези думи на арх. Иван Несторов де факто обобщават становището на ДНСК дали проектът "Златен век" на фирма "Артекс" има валидно разрешително за строеж или не. На този етап сградата е законна, продължи Несторов, визирайки, че процедурите по издаване на разрешително са законни, но съдът може и да отмени валидността на разрешителното.

Коментар на Actualno.com: Сега-засега е законно, после - според апартаментите!

Петък, 29 март

ДЖЕНИ СУШИ РЕШИ ДА ЗАЩИТАВА ПРАВАТА НА ВСИЧКИ ЖЕНИ

Американската журналистка Дженифър Равало, по-известна като Джени Суши, се вживя в ролята на защитничка на правата на жените. Тя стана известна, след Кубрат Пулев я целуна по време на интервю, което бе разпространено в социалните мрежи.

Коментар на Actualno.com: Разбира се. От напълно неизвестна жена с много силикон е време да стане Жана д'Арк на сексуалното посегателство. 

ШОФЬОР Е ПРЕМИНАЛ С НАД 200 КМ/Ч ПРЕЗ КЮСТЕНДИЛСКО СЕЛО

През изминалата 2018г. най-високата превишена скорост, отчетена в населено място със стационарна камера, е 203 км/ч в с. Багренци, предаде старши комисар Светослав Кирилов.

Коментар на Actualno.com: Пълно безумие в най-чист вид. Но иначе се замяраме с клишета за "войната по пътищата".

МЮФТИЙСТВОТО ОТРЕЧЕ ТУРСКА НАМЕСА И ПРИЗОВА "БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОТЪРСИ ОТ КОМПЛЕКСИТЕ СИ"

Главният секретар на Главното мюфтийство Джемал Фаик отрече да е запознат за натиск от турския външен министър за разрешаване на финансиране от чужди държави на вероизповеданията. Той призова "България да се отърси от комплекса на малкия народ" и подчерта, че не вярва да е възможна подобна намеса във вътрешната политика на суверенна държава.

Коментар на Actualno.com: Много е готино да те призовават за подобно нещо. Откога мюфтия говори за комплекси и каква по-точно категория на вярата е това? 

СИДЕРОВ ПРИЗНА: ОЧЕРТАВА СЕ ДА ОТИДЕМ ПООТДЕЛНО НА ИЗБОРИТЕ

Очертава се да отидем поотделно на изборите, призна лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров пред журналисти.

Коментар на Actualno.com: Не че обединените патриоти не изглеждаха безумни от самото начало, но трябваше да се случат десетки скандали, че да се разделят преди изборите. Пък след тях - ако процентът го изисква - може пак обединение. Коалиции да има. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com