Ще бъде ли окупацията на СУ "чудо за три дни"?

31939
Ще бъде ли окупацията на СУ "чудо за три дни"?

Всеки има право да бъде пред Софийския университет. Нима искаме той да е във вериги? А вчера имаше хора от „Протестна мрежа”, които даваха инструкции така, както правеше една друга партия. Това заяви вече добре познатата Нина Гергова, която е едно от основните лица на контрапротеста и вчера беше начело на групата, която влезе насила в двора на Софийския университет и хукна към задния вход на учебното заведение.

Това не беше начинът за диаолог. Ние бяхме на двора и когато групичката на входа, почна да ни псува, яките момчета хукнаха през входа и логично се скрихме. Това каза един от представителите на „Ранобудните студенти”, който говори пред камерата на Нова телевизия. Двама от студентите, които са против окупацията и представиха студентските книжки, заявявайки, че са против Делян Пеевски, но не искат политиката да влиза в университета.

Готвят окупация на УНСС

Тази вечер бе създадено ново събитие във Facebook, което е за окупирането на УНСС. Ето какво пише в социалната мрежа: След като предна...

Не мога да се съглася с окупацията. Това заяви професор Драгомир Драганов. Не е начинът да нарушаваме правилата, каза той. Всеки преподавател има планове, направил е график. Той припомни редица случаи на студентски бунтове – например 1956 година в Унгария, който е бил незаконен. Но тогава беше различно – протестираше се срещу диктаторски режим, а сега е демокрация, подчерта Драганов. Според него нещата ще утихнат бързо, добави той.

Вие сте против Пеевски и го признавате, против редица решения сте на кабинета Орешарски, особено последното бутафорно за мораториума, а сега говорите против хора, които окупират СУ точно заради тези безумия, попита Иван Бедров професора. Очевидно прогнозата, че бързо окупацията бързо ще утихне, радва професора и хората като него, добави Бедров. За финал Драгомир Драганов помоли Бедров да не раздава морални квалификации и подчерта, че няма да отиде в СУ, защото „е унизително за един 65-годишен професор да бъде бутан от 20-годишни младежи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com