ГЕРБ опита, но не успя да скрие Боршош от депутатите

3350
ГЕРБ опита, но не успя да скрие Боршош от депутатите

Директорите на НДК Мирослав Боршош и Борислав Велков, както и председателите на борда на дружеството за периода 2016-2017 г. ще бъдат изслушани от временната анкетна комисия за разходването на средствата около европредседателството в парламента. Това гласуваха всички депутати в комисията без ГЕРБ на вчерашното заседание, където бяха изслушани главния прокурор Сотир Цацаров и директорите на ДАНС и държавна финансова инспекция Димитър Георгиев и Георги Начев. Макар по думите на главния прокурор да не са били съобщавани следствени тайни, заседанието бе закрито за журналисти.

"Цялата информация, която бихме могли да получим устно от лицата, които ще бъдат поканени, ние вече разполагаме с нея от изслушването на ресорните министри и вицепремиер и на представителите на компетентните органи, в чиито правомощия е разследването", неубедително обясни шефът на комисията Диана Йорданова от ГЕРБ.

Цветан Цветанов: Страната ни се движи в позитивна посока

Хоризонтът на парламента е четиригодишен мандат, нормално е председателите на парламентарни групи да работят в една посока и да водят д...

За да споделят информация около разследването, пред депутатите вчера се явиха главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев и директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев.

Какво са говорили, не стана ясно, тъй като заседанието на комисията бе закрито, а поканените трябваше да подпишат декларации, че няма да разгласяват казаното вътре. Като причина за секретността Диана Йорданова посочи, че става въпрос за класифицирана информация от провеждащите се процесуално-следствени действия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика