Традиционният "Трабантфест" се проведе в Тетевен

5939
Традиционният "Трабантфест" се проведе в Тетевен
Снимка: Община Тетевен

Днес в Тетевен се проведе 7-то издание на традиционния празник на любителите на ретро автомобилите „Трабантфест“. Събитието е част от Програмата за развитие на туризма в община Тетевен за 2019 г. и хепънинга ,,Лято 2019 – туризъм за всички“.

Кметът на общината – доктор Мадлена Бояджиева - посрещна всички любители на ретро марката на площад „Сава Младенов“, като след обстоен оглед на автомобилите връчи Купата на Кмета на Ана Миланова от Враца. Дамата представи освежен трабант с цветна декорация. Заместник-председателят на НК „Трабант“ – Цветан Найденов и Вълчо Стаменовски – организатор на феста пък връчиха на доктор Бояджиева отличието за "Най-гостоприемна община", както и тениска с надпис Кмет №1. Заместник-кметовете на община Тетевен - Свилен Русинов и Тони Стоев - също уважиха събитието, a oтец Павел от село Рибарица отслужи водосвет за всички шофьори.

Парад на ретро автомобили разнообрази деня на русенци

Близо 70 стари автомобила от България и Румъния пристигнаха тази сутрин в Русе, за да участват в първия по рода си Парад на ретро авт...

В своеобразното изложение се включиха почти 80 ретро любители от цялата страна, които представиха своите автомобили на гостите и жителите на общината, кой от кой по-атрактивен. Бе проведен и конкурс за автентичност на автомобилите на марката „Трабант“, като освен грамоти за участие, които получиха всички собственици-ентусиасти, бяха раздадени отличия и за най-добра реставрация, автентичност, екстравагантност, най-малък пробег, най-запазен, най-стар и най-нов автомобил на емблематичната марка и още редица други призове.

На площада, освен трабанти, бяха изложени и коли от добре познатите от миналото марки „Лада“, „Вартбург“, както и редкия „Москвич 311“. За първи път бе представен и реставриран модел „Газ-67“, участник в Парада на победата в Берлин, състоял се на 7 септември 1945 г. при Бранденбургската врата, само пет дни след края на Втората световна война. Собственикът на уникалния автомобил - тетевенецът Младен Милев - бе изключително горд, че този автомобил получи и своето първо представяне именно в Тетевен след 6-годишна реставрация.

Последва и атрактивно автодефиле по улиците на града, а проявата продължи с провеждане на състезание по майсторско управление на „Трабант“ до и над 600 кубика. При мъжете в надпреварата с трабант под 600 кубика първото място окупира Ангел Лалев, следван от Момчил Атанасов и третия Марин Калчев. В състезанието над 600 кубика първи бе Марин Калчев, второто място зае Стоян Стаменовски, а трети остана Момчил Атанасов. За най-бърз трабант в клас над 600 кубика върхът бе за Момчил Атанасов от Търговище, а в клас под 600 кубика – за Стоян Стаменовски от Ботевград.

При дамите завидно майсторство демонстрира Лора Маринова, като след нея се наредиха Елина Николова и Ирена Нешколова. Специално отличие получи Лео Ангелов от Тетевен, който бе най-малкият участник във феста. Невероятно шоу с детски трабант направи и Димитър Тодоров на 7 г. от Каварна. Участниците във форума не пропуснаха да се разходят до местността „Костина“ в село Рибарица, където по традиция поднесоха венец пред паметника на големия революционер Георги Бенковски.

Страхотни ретро автомобили взеха участие на парада в Сливен

На парада в Сливен взеха участие на 60 ретро автомобила и 20 мотоциклета от цялата страна. Колите и мотоциклетите потеглиха от паркинг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com