Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 фирми са ангажирани със зимното почистване на София

18 ноември 2022, 14:21 часа • 848 прочитания

7 фирми са ангажирани с почистването на София от снега. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери готовността за зимно почистване на територията на Столичната община.

„При прогноза за снеговалеж снегорините ще бъдат изнесени на общо 55 точки в града. 335 машини, 11 малки роторни снегорини за тротоарите и верижна техника за природен парк Витоша са налични. Над 35 000 тона реагенти за обработка са налични в базите на фирмите“, информира градоначалникът.

"Фирмите са проверени от Столичния инспекторат. Техника е налична, в готовност, има достатъчно количества реагенти или соли, които са необходими за този сезон. Разбира се, важно е, какъв ще бъде сезонът. Засега времето е на наша страна, но ние следим много внимателно прогнозите. Оттук нататък, всичко е въпрос на организация и контрол", заяви Фандъкова.

Столичният кмет изтъкна, че най-големият приоритет за зимното почистване са трасетата на градския транспорт и големите вътрешноквартални улици.

„Прогнозата за времето показва, че е възможно още в понеделник по високите части на природен парк "Витоша", както и в по-високите части на район "Витоша", да има нужда от обработки“, каза Фандъкова.

ОЩЕ: В Деня на София: Фандъкова обеща топла зима и светли улици

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес