Георги Георгиев видя "червена сватба" в СОС, на която попречил флексът

1869
Георги Георгиев видя "червена сватба" в СОС, на която попречил флексът
Снимка: БГНЕС

Георги Георгиев от ГЕРБ-София видя "червена сватба" в Столичния общински съвет, на която попречил флексът. Това стана ясно от негово изявление пред медиите.

Под флексът общинският съветник има предвид демонтажа на Паметника на съветската армия, чиито елементи бяха нарязани именно с флекс, а под сватба визира евентуално обединение между ПП-ДБ-СС и БСП за избор на председател на местния парламент. ОЩЕ: Ваня Григорова: Щяхме да управляваме 2 месеца с ПП-ДБ-СС, но дойде рязането на МОЧА (ВИДЕО)

Георгиев смята, че Борис Бонев обикаля като цветарка да търси червени колеги.

Терзиев да реши проблема "Бонев"

Антон Хекимян от ГЕРБ обърна внимание, че политическата криза в местния парламент в столицата е налице, защото Борис Бонев продължава да чертае разделителни линии в групата на ПП-ДБ и „Спаси София“.

"Ако скоро кметът Терзиев не вземе решаването на този проблем в свои ръце, тези два центъра на властта, които се оформят в момента, ще станат още по-осезаеми. Един от тях накрая ще бъди излишен. Г-н Бонев протяга отново ръка към БСП, които в този момент нямало какво да защитават и е редно да се включат в управлението на София. Дали е питал хората в неговата група, дали кметът Терзиев е съгласен с това, ние не знаем", коментира Хекимян. 

Според него ясно видима е политическата немощ на най-голямата група в СОС да излъчи мнозинство и да избере председател.

"Тази липса на немощ прераства именно в тези спекулации, с които се опитваха да ни убедят, че ние трябва задължително и спешно да изберем някакъв временен председател на СОС. Да се търсят временни решения за столицата, в която се харчат толкова много пари на данъкоплатците, е меко казано подигравателно", добави още Хекимян. 

София няма да спре, ако не се избере Бонев

Георги Георгиев добави, че София е получила пари за разплащане за ВиК проектите и задълженията за охрана на метрото.

„Тезата на г-н Терзиев и на г-н Бонев, че ако няма техен председател, ще спре София, очевидно се оказа нищо повече от блъф. На второ място голямата победа е на депутатите, които искаме да благодарим. На ГЕРБ-СДС, на колегите от ПП, които вчера в бюджета включиха над 100 млн. лв. за готови проекти“, каза Георгиев. Той уточни, че става въпрос за проекти, които са работили. ОЩЕ: Георги Георгиев към Васил Терзиев: Хвалите се пред софиянци с наши предложения

„Единственото, което остава да бъде решено, е лидерският проблем в столична община и в СОС. Светът не свърши с това, че не избрахме техен председател и конкретно един човек, на когото търсим работа. Градът може да бъде управляван с разум, с отговорно отношение", добави Георгиев. 

Стана ясно още, че групата на ГЕРБ-СДС е получила покана за участие в преговори, които са инициирани от Карлос Контрера и от Вили Лилков, на които общинските съветници възнамеряват да отидат. От тях очакват да чуят каква е идеята и на Лилков, и на Контрера, за разрешаване на проблемите в СОС, но ГЕРБ подчертаха, че остават твърда опозиция. ОЩЕ: Лилков: Ще стане проблем, ако ПП-ДБ предложат отново Бонев за председател

Сигналът срещу Васил Терзиев в ОИК

От ГЕРБ в София коментираха сигнала срещу кмета Васил Терзиев, който днес трябв ада разгледа Общинската избирателна комисия. 

"Ние разбираме от медиите. ОИК е независима и тя разглежда несъвместимост на всеки един от нас, включително и на кмета. Такъв е закона, няма какво повече да добавим", коментира Георги Георгиев. 

"Кметът редовно дава някакви изявления в социалните мрежи. След като знае, че ОИК днес ще заседава извънредно, може да напише два реда дали е излязъл или не е излязъл от фирмите", добави Хекимян. ОЩЕ: Сигнал срещу Васил Терзиев разглежда днес ОИК-София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София