X
 
 

Кметицата на "Слатина" не мисли, че сега ще проверят терасата на шефа на КПКОНПИ и ще стане друго

1872 2
photo of Кметицата на "Слатина" не мисли, че сега ще проверят терасата на шефа на КПКОНПИ и ще стане друго
Снимка: БГНЕС
Не мисля, че ще има промяна. Това, което са констатирали колегите ми през април, си остава същото. Ако има съборени постройки на терасата, тогава вече ще е ясно, че собственикът е осъзнал незаконността. Това заяви кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова по казуса с прословутата тераса на председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Стоянова уточни, че се надява новата проверка да стане до няколко дни, като днес (27 юни) ще се вземе решение за подробностите какво ще се прави. Основно би трябвало да се проверява по документи и на място, но от думите на кметицата тепърва ще се решава, защото може да се установи нещо друго.

Камарата на архитектите иска разследване на архитекта-чиновник, пуснал незаконното строителство на шефа на КПКОНПИ

Проверка на проверяващите - това поиска архитект Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България. Става въпрос за с...

Тълкувам като грешен прочит на закона и се надявам да не е друго, коментира пред bTV Стоянова действията на архитект Влади Калинов, който засега опази терасата на Георгиев, но подаде оставка под натиска на столичната кметица Йорданка Фандъкова. Стоянова не предположи защо Калинов взе такова решение. Попитана дали случаят с Георгиев е "допустим", тя отвърна, че в закона има допустимост, но не и при сегашния казус – защото има допустима максимална височина, а тя е надвишена с 1 метър.

На въпрос оказван ли е натиск при проверката на терасата на Георгиев, районната кметица отрече: „Третираме го като обикновен случай”. Тя каза, че Георгиев е съдействал на проверяващите.

Аргументите на отишлия си Калинов

"Прекратихме административно-наказателното производство срещу председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев, чието има нашумя около скандала с апартаментите на властта "Апартаментгейт". Оказа се че районна администрация "Слатина" е издала два документа, които драматично си противоречат". Това каза Калинов като оправдание да се опази терасата на Георгиев.

Антикорупционната комисия оневини замесените в "Апартаментгейт"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) не е установила нарушения при прове...

"От районната администрация ни изпратиха констативния акт. Те бяха със становище, че там има незаконно строителство. Като такова бяха квалифицирали изграждането на скатен покрив над колонада, която е изградена върху терасата, за която се оказа, че има строителни книжа", изясни ситуацията Калинов и добави, че другият документ, който районната администрация е издала, е за въвеждане на сградата в експлоатация. По думите на архитекта ако е имало нарушение, то от район "Слатина" е трябвало тогава да реагира, а не сега, защото по безспорен начин е установено, че след този документ строителство в тази сграда не е извършвано. "Тази тераса и навесите по нея са изградени преди сградата да бъде пусната в експлоатация", уточни Калинов. Според него, при обжалване на акт за събаряне, Георгиев ще спечели в съда, защото първо администрацията е позволила влизане на сградата в експлоатация с пристройките на Георгиев (по това време собственикът на жилището е друг, председателят на КПКОНПИ го е купил по-късно), а сега се сеща, че това е незаконно.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    КПКОНПИ дава индулгенции на управляващите и олигархията и осъществява административна репресия спрямо опозиционни политици и представители на бизнеса със специални разузнавателни средства без парламентарен и съдебен контрол - реално поръчков органhttps:terminal3.bg/demokratichna-balgarija-kpkonpi-trjabva-da-bade-zakrita/
  • Кукумявкова 1 Кукумявкова преди 1 месец Профил на трол?
    ГЕРБ КОНПирите закон ги не лови ! Законите са направени, за да могат "нашите" хора да крадат и да въртят далавери, ами ... щом има балами, които им навират власта в ръцете !