Мъж с часове лежи безпомощен на улицата, "Спешна помощ" има оправдание

1984
Мъж с часове лежи безпомощен на улицата, "Спешна помощ" има оправдание
Снимка: Actualno

Аха, ние този го знаем, този е наркоман. С тези думи от телефон 112 отвръщат на сигнал за мъж в безпомощно състояние, намерен на ул. „Ангел Кънчев”.

Оказва се, че човекът е чужденец – от Великобритания. Той лежи на улицата половин денонощие. Според свидетел поне два пъти на мястото идва линейка. Оправданието на „Спешна помощ” е, че човекът няма документи, а на МВР – че медиците трябва да се погрижат. В крайна сметка пациентът е откаран във ВМА.

Прокуратурата образува досъдебното производство за бития в "Максуда" лекар

Районната прокуратура във Варна наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на медицински специалист при и по по...

Случката се разиграва на 7-8 април. Според д-р Мариана Малинова, началник-отдел „Медицински дейности" в ЦСМП, медиците са се грижили за въпросния човек в продължение на известно време. Първият сигнал е за разкъсна рана и контузия. Приет е в „Пирогов”, но след това не е много ясно какво е станало, вероятно си е тръгнал. Ако си е тръгнал сам, екипите нямат отговорност. Ако е изписан, значи състоянието му не е спешно, уточни Малинова пред Нова телевизия, която добави, че „Спешна помощ” не може да накара никоя болница да приеме когото и да е. При втория сигнал се оказва, че лекарят, който се занимава със случая, е същият, поел и първия сигнал. Вече в този случай имало предложение 4-то РПУ да се погрижи за него. По думите на лекарите въпросният човек е бил адекватен. От „Спешна помощ” казват, че явно човекът е успял да намери отново алкохол и да се напие.

В крайна сметка след транспортирането във ВМА човекът е прегледан от психиатър и се оказва, че няма причина да бъде задържан за лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София