Официално: Пускат нощен градски транспорт в София от 7 април

6030
Официално: Пускат нощен градски транспорт в София от 7 април
Снимка: БГНЕС

Нощен градски транспорт тръгва експериментално от 7 април 2018 година в София, съобщи зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев.

Линиите са 4 и ще пресичат града, така че да има връзка с всички квартали.

Възможно е София най-сетне да има нощен градски транспорт

18 млн. лева повече дава Столична община за градски транспорт през тази година. Това показват разчетите на икономическата рамка, която ...

Те ще се движат от 00.00 часа до 04.00 часа. Общата спирка на четирите линии, които ще носят съответно следните номера N1, N2, N3 и N4, ще е на пл. „Княз Александър Първи“. Цената на нощната карта за всички линии е 2 лева, а тя ще се продава от кондуктори вътре в автобусите. Колите на обществения транспорт ще имат отличителни знаци за нощен превоз, а спирките ще бъдат брандирани, така че да е ясно, че колите минават от там.

Линия N1 ще върви по маршрута ж.к.“Люлин 1,2“- ж.к.“Младост 4“. Тази с N2 ще свързва кв. „Обеля“ – ж.к. „Студентски град“. Автобусите с номера N3 ще се движат между ж.к. „Овча Купел 2“ – ж.к. „Левски“ (Автостанция Изток), а тези от N4 - ж.к. „Дружба 2“ между ж.к. „Гоце Делчев“. Във всички Пунктове за продажба на превозни документи ще има карти с новите маршрутни схеми.

Автобусите няма да спират на всяка спирка, ако на нея няма хора, каза Крусев. Интервалът за движение ще е 40 минути, а времето за прекачване между линиите на общата спирка на пл. „Княз Александър Първи“– 5 минути.

Нощен градски транспорт в София - хората искат, разходите са поносими

Гражданската организация “Спаси София” публикува на сайта си съкратена версия на обосновка на необходимостта от въвеждане н...

Близо 900 000 лева са заделени за въвеждането на нощния транспорт. Общото увеличение на средствата за подобряване на услугата е 18 млн. лева като останалата част от средства ще бъдат за увеличаване на броя на колите за обществения превоз през активната част на деня, което намалява времето за чакане по спирките.

Нашата основна група, за която са нощните линии е бизнеса в София, който работи в в различни часови зони, каза Крусев. По предварителни данни около 30 на сто само от аутсорсинг и ИТ- компаниите имат нужда от градски транспорт през нощта за своите служители.

Във всеки от автобусите ще има видеонаблюдение, както и паник бутон за шофьорите и кондукторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София