Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отхвърлиха актуализацията на бюджета на София, ето с какви мотиви

13 юни 2024, 14:07 часа • 934 прочитания

Столичният общински съвет отхвърли доклада актуализация на бюджета на София с мотива, че някои от общинските съветници не са се запознали в детайли с предложението.

Корекции в бюджета

Зам.-кметът по финанси Иван Василев обясни, че в него са направени корекции в бюджета, за да може медицинските сестри да получат своето достойно възнаграждение. По думите му кметът Васил Терзиев е постигнал това, което много кметове и правителства не са могли да направят. 

ОЩЕ: Как ще се харчат парите на София? Говори зам.-кметът Иван Василев (ВИДЕО)

Василев обясни, че разчитат след проведените избори на 9 юни да се състави отговорно правителство, което да реши да даде необходимото възнаграждение на медицинските служители. Той допълни, че при евентуално отпуснати пари от държавата Столичната община ще внесе допълнителна актуализация към бюджета. Също така ще регламентират средства за автотранспорта и електротранспорта, с които да покрият натрупаните през годините задължения, както и допълнителни 5 млн. лева за текущи ремонти на инфраструктурата на столицата. И призова общинските съветници за подкрепа.

Реакцията на опозицията

Общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС обясниха, че обещаните пари за медицинските служители в детските градини и яслите в столичното общинско здравеопазване не пристигат вече трети месец.

ОЩЕ: Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

"На 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили", заяви Антон Хекимян.

"Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн. лв. от бюджета на Столичната община", посочи Хекимян.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес