Проблемите на София: Първи сблъсък на кандидати за кметове

6888
Проблемите на София: Първи сблъсък на кандидати за кметове
Снимка: iStock

За нас водещо е било да разберем какви са проблемите на София, какви решения очакват гражданите и да построим кампанията си на срещи на терен. Това послание на кандидата за кмет на София на ПП-ДБ и "София" Васил Терзиев беше повторена в по-голяма или по-малка степен и от няколко негови конкуренти – Вили Лилков, Карлос Контрера и проф. Александър Томов.

Засега още в такъв дори задочен дебат не са влезли кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян и този на БСП и "Левицата" - Ваня Григорова.

Политическият дебат

Когато лесно можеш да проследиш един човек какво е направил, тогава на теми като "Държавна сигурност" може да има алтернативни теми – от хора, с които си работил. Радвам се, че и на тази тема ѝ отделихме нужното време, коментира Терзиев пред БНТ, който подчерта, че когато ставаш публична личност, по-добре е да те познават. На такава проверка трябва да бъдат подложени всички, да не е избирателно, добави той: Фактите за Васил Терзиев, семейството му и ДС: Всеки сам преценява, I част (ДОКУМЕНТИ)

Мисля, че съм казал всичко по темата, заключи Терзиев.

Конкурентите ми не познават София и се движат пипнешком. Първото условие да управляваш София, е да я познаваш и да я обичаш. Това заяви пред Националната телевизия друг десен кандидат – Вили Лилков. Той също посочи, че по райони е страшно различно каква е София и трябва да се отчитат спецификите на съответните райони. "Най-важното е София да остане синя", подчерта той.

ОЩЕ: Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София не е десен: Проф. Вили Лилков в "Отговорите" (ВИДЕО)

И Терзиев, и кандидатът на ВМРО за кмет на София Карлос Контрера не виждат възможност за "Сделка за София". Контрера посочи, че Терзиев е много либерален, както и кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян, което било учудващо, защото за партията на Бойко Борисов гласували "по-консервативни хора". Кандидатът на ВМРО открито призна, че партията му работела с Йорданка Фандъкова и ГЕРБ заради това, че иначе щяла да спечели Мая Манолова (на предишните избори).

Проблемите на София

Ремонт на ремонта – това вече да не се случва. Коренът е как планираш, каква визия имаш, как работиш с гражданите, как да разбиеш централизирания модел – да се решава там, където са хората и проблемите тоест по райони – това според Терзиев са най-важните теми, когато става въпрос за добро управление.

"Нямам толкова опит с жълтите павета, колкото други – то се вижда и по резултата", иронизира Терзиев по адрес на Фандъкова и ГЕРБ. Според него, трябва да имаш сетивата да слушаш, когато си държавен или общински служител. Затова и всичко трябва да е публично – особено за обществените поръчки. Трябва да дадеш информация, но да е смляна, за да могат хората да я разберат и да питат, изказа Терзиев формулата си.

Като провал друг кандидат – Вили Лилков, определи завода за отпадъци и RDF горивото. По думите му, 26 – 28 млн. лева са дадени за утилизация на RDF горивото и разкарването с камиони на "продукта" из цяла България е в размер на стотици километри. Ниска събираемост на такса битови отпадъци е друг сериозен проблем, каза той.

Александър Томов, който отново се цели в политически пост – кандидат за кмет на София, също влезе с интересни думи за развитието на София. Той заговори за два проекта „за модернизиране и обновяване на София“. Без да дава много подробности, Томов каза две неща – проектите били с насоченост север-североизток, а единият е за 1 млрд. евро. Какво обаче представлява този проект, скоро щял да даде подробности.

ОЩЕ: Десните самодискредитираха кандидатурите си за кмет в София: Яница Петкова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Васил Терзиев ще убеждава работещите в Столична община да не гласуват партийно

Въпреки скандалите и исканата оставка: Новата организация на движение в центъра на София остава

Кметът на Самоков оглави важна комисия в Сдружението на общините

"В присъствието на бивш премиер": Поставиха мраморна плоча в двора на училище в Самоков

Георги Георгиев: Глобен е строител, забавил важен проект в София (ВИДЕО)

Чистят речни корита и дерета в София

Мият училищните дворове в София за 24 май

Столична община и МРРБ съгласуват остатъка от старото Околовръстно

С тържествено шествие Самоков отбеляза 146 г. от Освобождението си

Нова карта: Родители на деца до 2 години ще пътуват за 10 лв. в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София