Спрените от продажба имоти в "Горна баня" са апортирани в капитала на НСБФТР ЕАД

9924
Спрените от продажба имоти в "Горна баня" са апортирани в капитала на НСБФТР ЕАД

Държавните имоти в "Горна баня", които бяха обявени за продажба чрез явен търг, а след това процедурата беше спряна от заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, са апортирани през 2000 г. в капитала на новосформираното дружество - "Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД. Това съобщи в интервю за Аctualno.com изпълнителният директор д-р Татяна Ангелова.

След спирането на тръжната процедура и сигнала до прокуратурата за умишлена безстопанственост, който беше подаден срещу нея от Инициативен граждански комитет в "Горна баня", тя подготви пакет от документи и обяснително писмо за Министерство на здравеопазването, за да защити позицията и действията си, които са извършени до момента. Папките съдържат доказателства в хронологичен ред за свършената работа от нея от началото на 2009 година, когато започва първият й мандат като изпълнителен директор на здравното заведение.

Д-р Ангелова за "Горна баня": Няма безстопанственост, пращах доклади на всеки министър с конкретни предложения

Опитът на Инициативен граждански комитет от "Горна баня" да стигне до решение на проблема с рушащата се сграда на банята в квартала дов...

"Сега от Министерство на здравеопазването ще решат какво ще правим, коментира пред Actualno.com д-р Татяна Ангелова. - Аз категорично ще настоявам да внесем яснота в министерството за това, което сме извършили до момента. Защото екипът там беше засипан с информация, която не е вярно представена. Затова подготвихме целият този обяснителен материал. Ще го предоставим на колегите в Министерство на здравеопазването, за да видят как точно стоят нещата".

Д-р Ангелова и юристът Ивайло Овчаров обясниха как точно стои въпросът и с идеята на Инициативния граждански комитет за прехвърляне на горнобанските имоти на общината. "Това не е въпрос, който ние можем да решаваме, каза директорът на болницата. - Това е изцяло в компетенцията на Министерство на здравеопазването. Аз зная, че предходните ръководства на министерството са имали среща с кмета на столицата г-жа Фандъкова, коментирали са, но тук става въпрос вече за собствености. Това е съвсем друго ниво. Не съм аз човекът, който може да взима отношение по този въпрос. Нашият принципал е министърът и в неговата компетенция е да се решават въпросите за собствеността на имотите".

Според адвокат Овчаров, всяка промяна в собствеността на въпросните имоти трябва да мине задължително през Министерски съвет, тъй като те са в забранителния списък за приватизация, както и двете бани - в кв."Овча купел" и кв. "Горна баня". "Продажбата на търг на тези два имота в "Горна баня" е разрешена с решение именно на Министерски съвет, обясни юристът. - Второто важно нещо е, че тези имоти са апортирани в капитала на болницата. Те са основен капитал. И процедурата вече не е толкова проста, ако трябва да бъдат извадени от него. Ако това се случи, трябва да се намали капиталът на дружеството ни с тяхната стойност, ако не влязат пари срещу тяхното изваждане. А предполагам, че идеята на горнобанци е тези имоти да бъдат прехвърлени на общината безвъзмездно. Защото не вярвам общината да плати за тях...".

 

Защо горнобанци спаха, когато им взеха водата, пита д-р Ангелова

Защо горнобанци спаха, когато им взеха водата? Това попита пред Actualno.com д-р Татяна Ангелова, която е изпълнителен директор на "Нац...

ОЩЕ ПО ТЕМАТА "ГОРНА БАНЯ" ЧЕТИ В ИНТЕРВЮТО НА Д-Р ТАТЯНА АНГЕЛОВА ЗА ACTUALNO.COM!

КАКВИ СА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РЕСТАВРАЦИЯ НА БАНЯТА В "ГОРНА БАНЯ" ЧЕТИ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com