Твърдение: Борисов е бил уведомен за състоянието на пътя-убиец при Своге

2943
Твърдение: Борисов е бил уведомен за състоянието на пътя-убиец при Своге
Снимка: МВР

Бойко Борисов е бил уведомен за състоянието на пътя край Своге, където миналата година загинаха 20 души след тежка автобусна катастрофа. Това твърди на своята Facebook страница Гражданско движение "Боец".

В профила в социалната мрежа е публикувана и страница от писмо, изпратено до Борисов, до предишния регионален министър Николай Нанков, който заради случилото се подаде оставка и се върна в регионалното министерство като зам.-министър, както и до предишния ръководител на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов. Тъй като е публикувана само една страница, не е ясно кой е изпратил сигнала, но бланката е на Община Своге и твърдението е, че то е от кмета на Своге Емил Иванов. В писмото пише, че "към настоящия момент по този път се наблюдават участъци с нарушена настилка, пропадания, дупки, компроментирани мантинели и съоръжения за задържане на скални маси". Пише и, че "много участъци от пътя не са защитени от падащи камъни от скалата, вследствие на което много често има паднали камъни на пътното платно".

Във Facebook поста си от "Боец" твърдят следното - че Борисов половин година по-рано е бил уведомен, че що се отнася до пътя при Своге, има "износен (хлъзгав) асфалт, лош вираж на завоя и некачествена мантинела! Приложено е и предписание - "цялостна подмяна на асфалта", както и срок за изпълнение - "незабавен". Според основателя на "Боец" Георги Георгиев, който говори в предаването "Честно казано" на Люба Кулезич по "Евроком", става въпрос точно за мястото, където катастрофира злополучният автобус.

В телевизионен ефир Георгиев извади документи и протоколи, включително от АПИ, като твърди, че в тях доста преди автобусната катастрофа да се случи имало констатации за лош път и предписания това да се оправи. Георгиев казва и, че кметът на Своге Емил Иванов неофициално му споделил, че пътят е бил приет с дефекти и е станало с приемателна комисия на място.

"Всички са знаели и са "тупали топката", за да изтече гаранцията на пътя и да спестят на "Трейс" пари за ремонтите", убедено казват от "Боец". Припомняме, че заради гаранцията имаше прехвърляне на топката кой е отговорен за поддръжката, кога е изтекла гаранцията на пътя и дали е изтекла. Прокуратурата тръгна да разследва от какво е правен пътят, но досега няма повдигнато официално обвинение на "Трейс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София