Кметът на Мъглиж увери: Градът няма да остане на тъмно!

2513
Кметът на Мъглиж увери: Градът няма да остане на тъмно!
Снимка: община Мъглиж

Кметът на Мъглиж Душо Гавазов увери на официалната си страница във Фейсбук, че градът няма да остане на тъмно. Той обясни, че от вчера журналисти и жители на община Мъглиж му задават въпроса „Имаше ли смисъл да се разкарваш до НС в София?“

Отидох, защото вярвах, че винаги има смисъл в Политиката да предложиш, да обсъдиш, да намериш решение дори и на един проблем в тази изключително остра социална криза, която ще продължава да се задълбочава по мое скромно мнение, допълва Гавазов. 

И в Добричка община и Хисаря въвеждат режим на уличното осветление

Все повече общини у нас въвеждат режим на уличното осветление заради  високите сметки за ток. Това са решили да направят и общинит...

Лично аз смятах, че в Комисията по енергетика ще изслушат Кметовете, които бяхме там. Все пак, повечето от Депутатите размахват дипломи от престижни западни университети, където груповото обсъждане на даден проблем и намиране на решение е практика от 1941 г. и дори си има име за това: „брейнсторминг“ - мозъчна атака по нашему, добавя той. 

Все още не мога да си отговоря, какво липсваше на срещата– мозък или желание за атака, недоумява кметът на града. 

Иначе аз като лекар, научен да следва симптомите, водещи до успешно диагностициране на дадено заболяване и благодарение на това, определяне на най-добрата терапия, не видях желание за съвместно обсъждане на проблемите, казва още той. 

Не успях да изкажа мнение, нито да задам въпрос. Правилата на Комисиите в Народното събрание са изградени по начин, по който напълно законно няма да получиш думата, да изкажеш мнение, да зададеш въпрос. А аз имах много и съществени въпроси:

1. Как при режим на уличното осветление, ще реагираме на неизбежното взривно покачване на конвенционалната престъпност? При един сложен конгломерат от етноси, съчетан с безработица, глад и студ, кой ще е виновен за очакваното стремително покачване на престъпленията.

6 км от Южната дъга на СОП между АМ „Тракия“ и ж. к. „Младост“ ще има осветление

Реконструираният 6 км участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ между автомагистрала „Тракия“ и ж. к. &bdq...

2. Добрият етнически и социален климат в Община Мъглиж се дължи на системната и налагана с години интеграция и реинтеграция на Ромския етнос. И колкото и мрачно да звучи предстои да се върнем с години назад, защото първосигнално ще задействаме порочния кръг, да взимаме ромските деца от тъмно и студено в домовете им, за да ги заведем на тъмно и студено в детските градини и училищата. А къде отиде уважението и любовта към учителите, които посяха първите семенца на знанието у нас?! Ех, нищо! И те ще стоят на студено…

3. Последните сметки за ток показват шокиращи цифри, които фокусират Бюджета на Общината в едно-единствено перо – заплащане на електроенергия. Изправя Кмет, служители, граждани, нуждаещи се от административни услуги, да не решават други проблеми, освен този, как да се пести от светлина и топлина.

4. Епидемиологичната обстановка принуди Властта да въведе рестрикции и да ограничи редица човешки права. И когато хората започват да се ресоциализират като Общество отново, въвеждането на режим за уличното осветление ще създаде допълнително ограничаване на придвижването, ерго – нови рестрикции.

5. Редица социални проекти, свързани с трудова заетост на хората ще бъдат затруднени, а не малко от тях ще бъдат прекратени, поради невъзможност за плащане, което ще нагнетява допълнително социалната обстановка. Защото ще се появят нови хора, които ще студуват, някои ще стоят на тъмно, ще трябва да се прави избор дали да купиш хляб или сирене, защото не можеш да купиш и двете. Когато правиш този избор за себе си е лесно. Но ако се налага да го правиш за децата си?

За да намерим някакво решение на тези въпроси заминах за София. И с такива въпроси бяха и другите Кметове. Там нямаше кмет от ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н. Там бяхме хората, които са първия ешалон на всяка власт.

Община Елин Пелин подменя осветлението на местния стадион

Тази седмица, по молба на треньорите Милен Филев и Асен Вутев от ФК "Акдемия Мургаш", бяха подменени всички прожектори на стадиона в с....

И се оказа, че партийните пристрастия и желанието да доказваш кой кара влака се оказа по-важно от нарушаването на основния принцип на Местната власт - опазване на здравето и живота на хората!

Но аз, д-р Душо Гавазов и Вие, жителите на Община Мъглиж няма да се предадем или откажем. Мъглиж няма да остане на тъмно, закани се Гавазов. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com