Прегледайте безплатно белите си дробове в четвъртък в Стара Загора

12484
Прегледайте безплатно белите си дробове в четвъртък в Стара Загора
Снимка: Thinkstock/Guliver

В четвъртък (23 октомври) гражданите на Стара Загора ще могат безплатно да тестват състоянието на белите си дробове. Това ще бъде възможно в залата на община Стара Загора.

Събитието се организира във връзка с Деня на спирометрията в България.

Безплатни прегледи за диабет в Стара Загора

Денят на диабетика ще бъде отбелязан с концерт и безплатни прегледи в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. Традиционен ко...

И все пак какво е спирометрията? Става дума за безболезнено изследване, което отнема по-малко от 10 минути. То е показател доколко добре може да диша човек и помага още за диагностициране на различни белодробни заболявания. Заболяването може да спомогне за ранно откриване на болните с астма и ХОББ, преди настъпването на необратими увреди.

ХОББ е общият термин, даден на заболявания като емфизем и хроничен бронхит, които причиняват постоянно стесняване на дихателните пътища и блокиране на въздух в белите дробове. Заболяването засяга основно белите дробове и способността да дишаме, но то може да засегне и мускулите, сърцето, костите, както и цялостното настроение.

Белодробните болести са една от водещите причини за смърт. Приблизително 300 милиона души по света живеят с астма и над 64 милиона с ХОББ. 75% от случаите с ХОББ не са диагностицирани, а навременната диагноза на белодробните болести може да доведе до по-ефективно и с по-ниска цена лечение. Именно затова Българското дружество по белодробни болести, Европейското респираторно общество и Европейската белодробна фондация Ви дават шанс да проверите белите си дробове. По традиция в Световния ден на спирометрията на 23 октомври 2014 г. от 10 до 14 ч. всеки гражданин може да тества състоянието на белите си дробове по безопасен и лесен метод.

 

Стани актуалните очи и уши на Стара Загора

Станете част от нашия екип и покажете своя поглед към любимата Стара Загора. Ако обичате да снимате, пишете новини или имате интересна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора