X
 
 

Съветниците на Стара Загора ще решават дали да се купят електрически автобуси

5005 0
Съветниците на Стара Загора ще решават дали да се купят електрически автобуси
Снимка: Aктуално
Да кандидатства ли Стара Загора за електрически транспорт ще обсъждат общинските съветници на предстоящата сесия в четвъртък. Внесеното от кмета Живко Тодоров предвижда община Стара Загора заедно с „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД да кандидатства с проектно предложение по Приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух на Оперативна програма (ОП) „Околна среда 2014 - 2020 г.” по процедура „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух”. В проекта е заложено да се доставят електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт и зарядни станции за тях.

Според одобрени изменения в ОП „Околна среда 2014 - 2020 г.” 11 общини, конкретни бенефициенти по процедурата, имат възможност да получат безвъзмездна финансова помощ с общ размер до 390 милиона лева. Максималният размер за община Стара Загора е 45 милиона лева, а допустимите за финансиране дейности са свързани с доставка на електрически  превозни средства, зарядни станции и дейности за информация и публичност и за дейности за организация и управление на проекта.

"Музеят на религиите" в Стара Загора - снимачна площадка на танцов филм (СНИМКИ)

Българо-американски екип снима днес в единствения в страната "Музей на религиите". С работно заглавие „Поглед от ръба“ р...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители