811 проекта за над милиард и половина лева се изпълняват в Североизтока

2453
811 проекта за над милиард и половина лева се изпълняват в Североизтока

811 проекта на обща стойност над 1,5 милиарда лева са в процес на изпълнение в Североизточния район на България. Данните бяха оповестени по време на редовно заседание на Регионалния съвет за развитие, домакин на което беше Търговище, информира Topnovini.bg.

На него присъстваха представители на различните министерства, областните управители и кметовете на общини, организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище, на браншови и неправителствени организации в сферата на туризма, културно-историческото наследство и музейното дело. На срещата стана ясно още, че за нови програмен период до 2020 г. са стартирали първите 13 проекта по Оперативна програма„Храни и/или основно материално подпомагане“, които са на стойност малко над 350 хиляди лева.

Новаторски проекти по различни теми могат да спечелят финансиране в Ятото

От днес четири проекта на различни теми ще печеля тфинансиране от платформата Ятото (www.yatoto.com). Освен популярните категории &ldqu...

По време на събитието представител на Министерство на туризма запозна присъстващите с утвърдената Концепция за туристическо райониране на България, която е съобразена с териториалните особености и спецификата на различните части от страната.

Осъществяването на ефективен регионален маркетинг цели да направи туристическите райони разпознаваеми за потенциалните туристи и успешно да ги промотира, както на вътрешния, така и на международния пазар. Предложената в Концепцията схема на туристическо райониране покрива цялата територия на страната, като в нея има обособени 9 туристически района.

По темата бяха презентирани два проекта, свързани с потенциала на област Търговище за развитие на културния туризъм и с подобряване на достъпа до културно-историческите обекти. Това са проекта на община Попово за късноантичната крепост „Ковачевско кале” и проекта на община Търговище за реставрация и консервация на античния град Мисионис.

В края на заседанието на вниманието на присъстващите бе представена за обсъждане новата Стратегия за децентрализация на държавното управление за периода 2016-2025 г., която следва да бъде приета от Съвета по децентрализация на държавното управление, а впоследствие и от Министерски съвет.

Италиански фирми предлагат участие на Сливенска община в иновативни проекти

Възможности за съвместна работа по проекти, свързани с телекомуникации и иновационни технологии за подобряване качеството на водата, об...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com