Български певци обраха наградите от международен конкурс в Молдова

3109
Български певци обраха наградите от международен конкурс в Молдова

С три големи награди се завърнаха три български певици от международен конкурс за популярна музика „Златная бълка” в Молдова, информира Topnovini.bg. Събитието се провежда под подпатронажа на Министерството на Културата на Република Молдова и е от малкото в света конкурси за популярна музика, чиято основна цел е да интегрира деца и младежи от 7 до 25 годишна възраст със специални потребности и да ги постави в реална конкурентна среда.

Жури прецедателствано от поп звездата на Румъния Дида Драган, оценява таланти от Португалия, Полша, Румъния, Украйна, Русия, Молдова, Африка, Хърватия и др.

Виж кой спечели наградите от Quixy и Actualno.com

Играта на Actualno.com и Quixy приключи днес, след две седмици на очакване. Тримата късметлии, които получават страхотни подаръци от Q...

В тазгодишното издание Сдружение „ Нови гласове“ от Търговище с председател и вокален педагог Десислава Станкова представи три таланта от България, преминали предварителната селекция на конкурса. Това са Богдана Петрова от Пловдив - момичето, което страда от слепота и стана финалист в ТВ шоуто „България търси талант“ пред 2010 година.

В Молдова тя спечели Гран При с фолклорна обработка на песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Същата награда в групата на по-малките завоюва 15 годишната Кристиана Асенова от Търговище, която през миналата година спечели друг телевизионен формат „Големите надежди“, а първа награда в своята възрастова група спечели 11 годишната Диана Петрова – носителка на множество първи награди от национални конкурси.

„Безкрайно съм благодарна, че спечелих доверието на едно талантливо момиче като Богдана Петрова. Тя е 23 годишно незрящо момиче от Пловдив, което преди пет години предизвика фурор и спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант”. Като всеки млад човек в нашата страна се сблъсква със суровата действителност , но днес повече от всякога е убедена, че музиката е нейният живот и ще продължава да се бори, за да постигне целите си!

През месец юли представих проект пред Съюза на слепите в България и благодарение на финансовата подкрепа Боги заедно с нейн придружител отпътува за Молдова.

Деца от Смолян получиха награди от Митрополията в Пловдив

Пловдивска света митрополия обяви резултатите от проведения конкурс за есе, рисунка и стихотворение по повод Въведение Богородично, кат...

Защо избрах точно нея? Още преди пет години ми въздейства на сцената със своя талант и упоритост, следях развитието и участията и, през последните години след формата не виждах да се продуцират нейни песни, медийният интерес към нея просто изчезна.

Работя с талантливи деца и изпитвам болка, когато колеги като мен с години изграждат таланти, а когато същите тези таланти са в ръцете на продуцентските компании много често следва разочарование и болка. Тук е мястото да споделя любимата ми мисъл - Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите„, сподели вокалния педагог Десислава Станкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com