Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест и контрапротест по време на тържествената сесия на Общински съвет-Търговище

14 май 2016, 15:50 часа • 951 прочитания

Двама нови почетни граждани на Търговище получиха своите звания днес по време на тържествена сесия на местния Общински съвет.

Кметът на града д-р Дарин Димитров и председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева връчиха наградата на местния бизнесмен Хамди Илиязов и офталмолога д-р Димитър Тасков. Лекарят не присъства на сесията и наградата получи неговата майка Веселина Таскова.

Тържествената сесия бе съпътствана от протест и контрапротест. Повод за тях бе званието „Почетен гражданин" присъдено на Хамди Илиязов, съобщава "Дарик нюз".

Това предизвика противоречия сред обществеността на Търговище. Пред сградата на местната общинска администрация излязоха две групи хора - едните протестираха против даването на званието на Хамди Илиязов, а другите го подкрепяха.

От името на протестиращите Теодор Гяуров заяви, че предложението на номинацията и избирането на Хамди Илиязов за почетен гражданин на Търговище е станало „на тъмно".

От групата, подкрепящи званието, Гюрсел Хасанов заяви, че Хамди Илиязов е човек, който подкрепя всеки изпаднал в беда, независимо от неговата религия.

До инцидента по време на протестите не се стигна.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес