Съветът за развитие на Североизточния район ще заседава в Търговище

2412
Съветът за развитие на Североизточния район ще заседава в Търговище

Заседание на Съвета за развитие и Координационния комитет на Североизточен район ще се проведе днес и утре в Търговище, информираха от пресцентъра на областната администрация. Форумът ще бъде председателстван от Областния управител Светлин Бонев.

На заседанието ще присъстват представители на всички ключови министерства, областните управители на областите от Североизточен район, кметове на общините, представители на синдикални и браншови организации и други заинтересовани лица, посочва Topnovini.bg.

В Търговище унищожиха крава, заразена с антракс

Областна дирекция по безопасност на храните, град Търговище унищожи болна от антракс крава в землището на търговищкото село Острец. Фе...

През първия ден на заседанието основен акцент в темите от дневния ред ще бъде провеждането на държавната политика за подобряване на екологичните условия на територията на Североизточен район. Присъстващите ще бъдат запознати с три значими проекта, реализирани в рамките на Оперативна програма „Околна среда“ за периода 2007-2013 г. Това са проектите за разработване на планове за управление на риска от наводнения, за водния цикъл на Шумен и за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич.

В продължение на инициативата за популяризиране възможностите на района да развива и предлага културно-историческия туризъм, ще бъде представен успешно реализирания проект „Двор на буквите“ в Плиска, който е изцяло частна финансова инициатива.

На заседанието ще бъде представена и актуална информация към месец ноември, относно напредъка по изпълнението на Оперативните програми за периода 2014-2020 г. Членовете на съвета ще бъдат запознати и с най-новата програма „Инициатива за малки и средни предприятия“ 2014-2020 г.

 

Въведоха облекчения при лечението на диабетиците в Търговище

Облекчена е процедурата при промяна на лечението на диабетно болните от един с друг вид инсулин Лиспро. Това информираха от Районната з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com