В Търговище представиха екодоклада за автомагистрала "Хемус"

5584
В Търговище представиха екодоклада за автомагистрала "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Днес в Търговище беше представен и обсъден доклада за оценка въздействието върху околната среда /ОВОС/ на инвестиционното предложение за доизграждане на автомагистрала "Хемус", която свързва София и Варна, съобщава Topnovini.bg.

По думите на инж. Иван Петков от проектантския екип по проекта, остават още 240 км. за доизграждане на магистралата, което ще стане на три етапа и осем участъка, на което те са разделени. В района на община Търговище автомагистралата ще преминава през землищата на Голямо Соколово, Кръшно, Маково, Дралфа, Бистра, Съединение, Макариополско, Буховци и в този участък ще бъдат изградени три пътни възела, единият от който е по предложение на Община Търговище. Целта е да не бъдат прекъснати достъпите до населените места при реализация на проекта.

Още 250 км от магистрала "Хемус" трябва да бъдат довършени, търсят се пари

От магистрала "Хемус" остават 250 км да се доизградят от общо 420 км. Това отчете министърът на регионалното развитие и благоустройство...

Има и определени зони за отдих, както и контролен център за управление на автомагистралата. В самия доклад по ОВОС са оценени всички възможни въздействия, препоръчани са проучвания на археологическите обекти. Организатори на обсъждането бяха от Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти", които към доклада по ОВОС представиха и приложения документ за оценка съвместимостта на инвестиционното предложение за доизграждане на магистралата от Ябланица до Белокопитово.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com