В Търговище стартира полицейска академия за ученици

2441
В Търговище стартира полицейска академия за ученици

Стартира нова Детска полицейска академия – съвместен проект между Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ и Районно управление "Полиция" в Търговище. В инициативата участват 33 ученици от петите класове, с ръководители ст. инспектор Кирил Кирилов- началник група "Териториална полиция“ и Пламен Иванов – помощник-директор на ІІ СОУ.

 Учениците посетиха Полицейското управление, където старши инспектор Кирилов ги запозна с някои моменти от трудната и отговорна професия на полицая, с полицейската униформа и с различни помощни средства на полицейските служители.

В Търговище започва кампания в подкрепа на деца със синдром на Даун

Музикална школа “ New voices” от Търговище подкрепя децата със синдром на Даун. Новината беше обявена на специално пресконф...

С интерес петокласниците разгледаха сградата на Полицията – стаите за задържане на престъпници, за майки и деца в риск, за деца, обект на тормоз и др.

Детската полицейска академия цели да формира у младите хора чувство на уважение към законите, към ценността на човешкия живот и на нетърпимост към проявите на насилие и агресия. В нея от Търговище е включено само едно училище – ІІ СОУ, където организаторите обявиха, че предстоят още интересни съвместни дейности.

 

 

Съветът за развитие на Североизточния район ще заседава в Търговище

Заседание на Съвета за развитие и Координационния комитет на Североизточен район ще се проведе днес и утре в Търговище, информираха от ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com