Григор Димитров не успя да победи Нишикори и във втория им мач

21270
Григор Димитров не успя да победи Нишикори и във втория им мач
Снимка: Getty Images/Guliver

Японецът Кей Нишикори си остава най-трудното препятствие пред първата българска ракета при мъжете Григор Димитров, след като във втори мач между двамата победата се изплъзна на българина. Григор загуби с 6:7 (1), 5:7.

Нишикори е и единственият от младите тенисисти в Топ 100, който има положителен баланс срещу първата ни ракета - Гришо води с 3:1 на Раонич, 3:0 на Гофен, с Янович не е играл и с по 1:0 на Томич и Поспишил, но срещу Кеи Нишикори изостава вече с 0:2. 

Стоичков при Цвети и Гришо в Маями

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е в Маями, където наблюдава двубоите на най-добрите ни тенисисти - Григор Димитров и Цве...

Въпреки загубата, има и добри новини - Григор успя да защити спечелените през миналия сезон 45 точки, а след края на турнира има сериозни шансове отново да подобри рекорда си в ранглистата, дебютирайки в Топ 15.

В първия сет и двамата играчи бяха на много високо ниво от сервис, като Григор имаше шанс при 5:6 – сетбол. Точно тогава обаче японецът намери началния си удар и не позволи на българина да вземе решаващо предимство. Тайбрекът се превърна в истинска катастрофа за българина, който наниза двойна грешка, две непредизвикани и още една двойна грешка и реално нещата приключиха светкавично.

Във втората част картината не се промени и двамата отново печелеха с лекота сервисите си, но този път при 5:6 Григор поддаде. Българинът водеше с 40:0 и изглеждаше, че тайбрекът е неизбежен, но Нишикори не се даде, Григор пък явно се беше отпуснал заради резултата и изведнъж нещата стигнаха до мачбол. Българинът пропусна първия сервис, Нишикори веднага натисна и накара Димитров да сбърка, с което измъкна юбилейна победа номер 150 в турнирите на ATP.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com