Пиронкова също стегна куфарите и напусна "Ролан Гарос"

16495
Пиронкова също стегна куфарите и напусна "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images/Guliver

И последният български представител на „Ролан Гарос” напусна турнира. Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби в трети кръг на състезанието в два сета от мощната американка Слоун Стивънс – 4:6, 1:6. За Цвети достигането на този етап от надпреварата представлява най-големият ѝ успех във френската столица. В следващия кръг Стивънс излиза срещу победителя от мача Серина Уилямс – Виктория Азаренка.

Срещата тръгна зле за Пиронкова, която инкасира пробив на нула след куп непредизвикани грешки. За щастие българката върна пробива в четвъртия гейм, като също записа брейк на нула, изненадвайки Стивънс с отлично движение и защита. Вместо обаче да се възползва от импулса, Пиронкова пак загуби сервиса си, след отлична къса топка на американката. Това обаче се случи в петия гейм, т.е. все още доста рано в сета и Цвети за втори път успя да изравни резултата, за 4:4. Но точно както и в предния случай, веднага допусна пробив, при това пак на нула, а в решителния за първия сет гейм не можа отново да върне пробива пасив, макар да имаше шанс, но Стивънс игра уверено и проби форхенда на българката.

Цвети Пиронкова продължава да печели на "Ролан Гарос"

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова остава единственият представител на България на „Ролан Гарос”, след като...

За съжаление Пиронкова не удържа и на старта на втория сет и беше пробита, след като сбърка воле в близост до мрежата. Последва и втори пробив, за 3:0 гейма в полза на Стивънс, което предопредели окончателно какъв ще е изходът от двубоя. Американката дори можете да „изпече” пресен геврек на Цвети т.е. да я бие на нула във втория сет, след като сервираше за мача при 5:0 гейма, но Пиронкова все пак върна единия от трите инкасирани само във втората част пробива, след като Стивънс не успя да направи не чак толкова трудно деми воле. Това обаче не промени нищо в крайната картинка и Стивънс завърши срещата с пробив на нула, т.е. Пиронкова не взе нито един свой сервис гейм във втората част.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com