Зверска жега на Australian Open – колабираха стюард и тенесист

40213
Снимки: Getty Images/Guliver

Днешният, втори ден, в един от най-големите турнири в световния тенис, се проведе в условия на нечовешка жега. Живакът в Мелбърн удари 42-44 градуса по Целзий на сянка. Въпреки тези екстремни условия мачовете се проведоха, но имаше отказали да играят, а по-лошото е, че имаше и колабирали.

На канадецът Франк Данчевич се наложи да му бъде оказана медицинска помощ, след като припадна по време на мача срещу французина Беноа Пер.

Федерер с успех за старт на рекордното си 57-мо участие на Голям шлем

Поставеният под номер шест в основната схема на Australian Open Роджър Федерер отпразнува с победа с 6:4 6:4 6:2 над Джеймс Дъкуорт пор...

Непредвидената екстремна жега вероятно ще наложи промяна в програмата за мачовете през следващите дни. Бившата шампионка в турнира Мартина Навратилова написа в Туитър: „Няма съмнения, че днес е прекалено горещо за игра“.

29-годишният Данчевич, който припадна по време на втория сет срещу Пер, запита организаторите на турнира за тяхното решение да позволят на спортистите да играят, което е можело да доведе до фатален случай, преди да бъдат чути техните оплаквания.

„При положение, че има толкова тенисисти, които се оплакват от времето и имат проблеми, организаторите явно не се интересуват и позволяват срещите да се състоят и явно трябва да се стигне до фатален случай, че да има промени в програмата. Мисля, че не е хуманно и не е честно за никой, най-малко за играчите, публиката и самия спорт, когато играчите отказват да играят, колабират или направо си отиват на корта. Цял живот играя мачове, които стигат до пети сет и не е нормално да колабирам след сет и половина“, коментира потърпевшият и възмутен канадец.

Освен него колабира и едно от момчетата, които гонят топките. Това се случи в четвъртия сет на спечеления от Милош Раонич мач срещу Даниел Химено-Травер, който се игра на осми корт.

Григор Димитров започна с победа при 43 градуса на сянка в Мелбърн

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров започна с успех тазгодишното издание на Australian Open. Макар и да загуби първия с...

Междувременно пък Каролине Возняцки сподели, че от жегата й се е разтопила пластмасовата бутилка с вода, когато я е поставила на земята. Това се случва по време на нейния мач срещу Лурдес Домингес-Лино, спечелен с 2:0 сета.

„Поставих бутилката на корта и тя се разтопи леко отдолу – толкова бе горещо“, коментира Возняцки, цитирана от BBC.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com