Непоказвани кадри разкриват подробности от случая "Полфрийман" (ВИДЕО)

25439
Непоказвани кадри разкриват подробности от случая "Полфрийман" (ВИДЕО)
Снимка: Facebook

Видео с продължителност 23 минути показва кадри, заснети от камери в близост до мястото на убийството на студента Андрей Монов в нощта на 28 декември 2007 година в София. То е озаглавено "ИСТИНАТА за Джок Полфрийман."

На част от кадрите са указани лицата Монов и Полфрийман. Авторът на видеото е анонимен. В материала са показани и страници от делото за убийството на Андрей Монов. На тях се вижда, че съдържанието на алкохол в кръвта на убития е 2,9 промила, а на Полфрийман - 0,15 промила.

Има заповед за експулсирането на Полфрийман, гледат по-рано делото за освобождаването му

Делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман ще бъде гледано още следващия понеделник 7-ми октомври, а не на 23-ти октомври,...

Началните кадри на видеото показват групата, в която е и Андрей Монов. Той се различава лесно от останалите по белия кант на якето си. Заснета е и появата на Джок Полфрийман, който се втурва да защити човека, когото групата, в която е Андрей Монов, напада.

Текст към видеото пояснява, че първоначално самият Джок Полфрийман е нападнат от групата и е повален на земята. Участниците в групата заобикалят Полфрийман и взимат камъни. Никой от тях не бяга, както по-късно е посочено в показанията им. След това австралиецът се опитва да избяга, но групата се втурва след него. До този момент никой от тях не е наранен от Полфрийман. 

Във видеото са вградени въпроси. Един от тях е: "Кой има интерес от създадената обществена истерия, в която образът на Джок Полфрийман е медийно моделиран и не съответства на истината?" В материала се пита и дали е законно политици да се намесват пряко и да упражняват натиск върху представители на съдебната власт. Твърди се и че бащата на убития Андрей - Христо Монов е допускан да упражнява психически тормоз върху Джок Полфрийман и го е заплашвал, че има власт да го държи в затвора, докато поиска. 

Най-важният въпрос от видеото остава защо кадрите от камерите на Министерство на здравеопазването се водят за изчезнали и не са приложени към делото, а тези от банката не са изискани никога. 

Експерти: Няма юридически механизми Полфрийман да се върне в затвора

Когато става въпрос за съдебни актове не трябва да има политическо и популистко заиграване, но обществеността трябва да бъде информиран...

Припомняме, че осъденият на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г., беше освободен 6 години и половина предсрочно от затвора с определение на Апелативния съд на 18 септември. Последва реакция на главния прокурор Сотир Цацаров, който поиска Върховният касационен съд (ВКС) да възобнови делото в Апелативния съд и да стопира освобождаването на Полфрийман от затвора.

Делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман ще бъде гледано още следващия понеделник 7-ми октомври, а не на 23-ти октомври, както беше разпределено първоначално. Пренасочването е разпоредено от заместник-председателя на Върховния касационен съд Галина Захарова. От МВР съобщиха, че ако австралиецът бъде експулсиран, каквато заповед вече има, ще му бъде забранено да влиза в страната, както и в държавите от Шенгенското пространство.

Към този момент Полфрийман се намира в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Министерството на вътрешните работи по закон трябва да го освободи веднага, след като има наличен документ за самоличност. Очаква се такъв документ да бъде издаден от консулството на Австралия в Гърция, защото в България такова липсва.

292 съдии с призив към гражданите по казуса "Полфрийман"

292-ма съдии от цялата страна и от всички нива в системата излязоха с обръщение към българските граждани по повод на ескалиращото напре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com