Домашни трикове срещу разширени вени

3951
Домашни трикове срещу разширени вени
Снимка: iStock

Как да смекчите проблема с вените, който може да стане сериозен по естествен начин? Кръвоносната система има два вида първични кръвоносни съдове:

-  артерии, които пренасят кръв от сърцето към други части на тялото;

-   вените, които вместо това поемат по обратния път и пренасят кръвта от периферията към сърцето.

Въпреки че не е заболяване, което създава особени проблеми, проблемът с вените не бива да се подценява, защото ако варикозите засегнат вените по-дълбоко, могат да се появят по-сериозни нарушения като флебит или тромб. Ако забележите или се съмнявате, че имате разширени вени, консултирайте се с Вашия лекар за по-задълбочен преглед.

Природни средства за премахване на разширени вени 

1. Конски кестен (Aesculus hippocastanum)

Глицериновият мацерат е едно от най-добрите средства за борба с разширените вени. Съдържа есцин, танини и флавоноиди, които се борят с венозната отпуснатост. Освен това дивият кестен укрепва стените на кръвоносните съдове и подпомага венозното връщане.

2. Месарска метла (Ruscus aculeatus)

Глицериновият екстракт от месарска метла е в състояние да регулира мускулния тонус на съдовете на долните крайници и микроциркулацията. Действа при венозна и лимфна недостатъчност, затова, както и при разширени вени, е полезен и при отоци, флебити и тежест в краката. Действа противовъзпалително и стягащо.

Липсата на тези витамини води до разширени вени и съсиреци

3. Центела (Centella asiatica L.)

Азиатската центела е известна със своите флеботонични и съдозащитни свойства. Скорошни проучвания показват, че Centella подобрява състоянието на венозния тонус. Ефективен е както при хронична венозна недостатъчност, така и като превантивно средство при образуване на разширени вени, благодарение на капиляропротективното действие.

4. Гинко (Ginkgo biloba)

Това древно азиатско растение е известно с ефективните си свойства при хронична венозна недостатъчност. Има изразено флеботонизиращо действие, поради което е препоръчително при лечение на разширени вени, хемороиди и тромбофлебит.

Гинко действа върху кръвоносната система, подобрява артериалното, капилярното и венозното кръвообращение. Той повишава васкуларността и кръвообращението и намалява периферното съпротивление в малките артерии.

5. Червена лоза (Vitis vinifera)

Това е едно от най-добрите противовъзпалителни средства за кръвоносната система. Богата на флавоноиди и антоцианини, лозата има флеботонизиращо и съдосвиващо действие. Полезен е и като деконгестант на лимфните и кръвоносните съдове. Полезен срещу разширени вени, хемороиди и купероза.

Кой би предположил, че ТОВА помага при разширени вени

6. Боровинка (Vaccinuim myrtillus)

Известна със своите полезни свойства, боровинката намалява крехкостта на съдовете, като намалява пропускливостта на капилярите. Той е чудесен продукт за предотвратяване появата на разширени вени.

7. Етерично масло от Lentisk

Това масло с неповторимия си балсамов аромат е ненадминат венозен и лимфен деконгестант. Благоприятства обратната циркулация, следователно венозната, която тече от периферията към сърцето. Има спазмолитични свойства и е показан при всички проблеми с подуване. Използвайте го за масаж: никога не го използвайте чисто, а винаги го разреждайте в масажно масло.

8. Етерично масло от кипарис

Етеричното масло от кипарис е показано при всички видове задръствания, независимо от тяхното местоположение: в таза (предменструален синдром), венозни или лимфни. Помага за повторно активиране на венозната циркулация, бори се с тежките крака и насърчава циркулацията. Никога не трябва да се използва по време на бременност и кърмене. Отличен за използване разреден за ефективен масаж.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com