Какво ще се случи, ако консумирате зехтин на ГЛАДНО

43304
Какво ще се случи, ако консумирате зехтин на ГЛАДНО
Снимка: https://pixabay.com

Днес зехтинът замества успешно олиото като по-здравословна мазнина. Той се среща почти във всяко домакинство, но се ползва главно за готвене и овкусяване на салати.

Истината е, че зехтинът има много полезни свойства и може да помогне за различни неща. Всичко, което трябва да направите, е да пиете по 1 ч.л. на гладно. Ето какво ще се случи тогава.

Заменете всички видове мазнина със зехтин

Масло, маргарин, олио и куп други мазнини използваме ежедневно като добавка към различни ястия. Но знаете ли, че те може да бъдат много...

Защита на мозъка – консумацията на зехтин предпазва мозъка от болести като Алцхаймер и други. Подобрява паметта, понижава риска от изпадане в депресивни състояния. Помага  на мозъка да изпълнява своите функции и да побеждава в борбата със свободните радикали.

Отслабване – благодарение на съдържанието на мастни киселини, зехтинът дава усещане за ситост. Неслучайно е най-добрият заместител на масло. Ето защо, ако се борите с излишни килограми, той може да ви помогне.

Здраво дебело черво – зехтинът го защитава от рак и проблеми. Предотвратява запека и улеснява храносмилането.

По-красива коса, кожа, нокти и кости – зехтинът е полезен за всички тези неща. Прави кожата по-мека, подхранва я. Стимулира растежа на косата, прави я по-здрава. Същото прави и с ноктите. Може да си правите различни маски и терапии с него, а също и да го консумирате на гладно.

Срещу възпаления – зехтинът може да понижи възпаленията в тялото. Той действа като ибупрофен. 3-4 с.л. зехтин се равняват на 10% доза ибупрофен. Лечението с него обаче е по-здравословно, тъй като е естествен продукт, а не лекарство.

Зехтинът и ползите му за здравето

Едно от най-старите масла, получени от плодовете на европейските маслини, е зехтинът. Използването на зехтин е много широко и се използ...

Пречистване на черния дроб – той трупа всички бактерии и остатъци от вредни напитки и храни, ето защо се нуждае от пречистване. Детоксикация на черния дроб и организма може да направите, смесвайки 2 с.л. зехтин с 1/3 лимонов сок. После трябва да изпиете сместа.

Регулиране нивата на захарта в кръвта – зехтинът може спокойно да се приема от диабетици, защото понижава нивата на холестерола и кръвната захар. Той защитава цялата кръвоносна система.

Имунна защита – зехтинът съдържа мастни киселини, които вземат участие в защитните процеси в организма. Поддържат имунитета, регулират процесите в организма и се борят с вирусите и бактериите, които могат да предизвикат възпаления и болести.

Здраво сърце – за да намалите нивата на лошия холестерол и да увеличите нивата на добрия, хапвайте повече плодове, зеленчуците, зърнени храни и зехтин. Подобен хранителен режим ще се отрази добре на целия организма и най-вече – ще защити сърцето ви от проблеми.

Изводът от всичко казано дотук е, че приемът на зехтин на гладно е много полезен за организма. Може да ви предпази от здравословни проблеми и да ви помогне да се чувствате много по-добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com