Може ли яденето или пиенето на джинджифил да ми помогне да отслабна?

22312
Може ли яденето или пиенето на джинджифил да ми помогне да отслабна?
Снимка: iStock

Джинджифилът е цъфтящо растение, което се култивира най-вече заради корена му, съставка при готвене и печене. Джинджифилът също намалява възпалението, стимулира храносмилането и потиска апетита. Тези свойства карат някои хора да вярват, че джинджифилът може да насърчи загубата на тегло.

Медицинската литература показва, че джинджифилът може да работи заедно със здравословна диета и упражнения, за да ви помогне да достигнете здравословно тегло. Джинджифилът обикновено се използва с други съставки, когато целта е загуба на тегло.

Нека проучим как да използвате джинджифил за отслабване, границите на ефектите му върху загубата на тегло и кои съставки трябва да обмислите да комбинирате с джинджифил за най-добри резултати.

Как джинджифилът може да ви помогне да отслабнете

Джинджифилът съдържа съединения, наречени гингероли и шогаоли. Тези съединения стимулират няколко биологични дейности в тялото ви, когато консумирате джинджифил.

Изследванията показват, че затлъстяването може да доведе до оксидативен стрес и възпаление. Оксидативният стрес се причинява от увреждане от свободните радикали в тялото.

Антиоксидантните свойства на джинджифила помагат за контролирането на тези свободни радикали, а противовъзпалителните му свойства могат да противодействат на възпалението.

Тези свойства на джинджифила не се отнасят директно до излишните килограми, но помагат за предотвратяване на сърдечно-съдови увреждания и други странични ефекти от наднорменото тегло, докато работите, за да доведете теглото си до здравословно число.

Други изследвания подкрепят идеята, че джинджифилът може да играе роля и при загуба на тегло.

Едно малко проучване установи, че мъжете с наднормено тегло, които консумират джинджифил, остават сити по-дълго.

Мета-анализ на проучвания, които разглеждат ползите от джинджифила за загуба на тегло, предполага, че джинджифилът има значителен ефект върху телесното тегло и коремните мазнини (съотношението талия към ханш).

Тези 8 храни ще изстрелят имунната ви система до небето!

Джингеролите насърчават определени биологични дейности в тялото ви. Те имат ефект срещу затлъстяване, като помагат на храната да се смила по-бързо и стимулират тялото да ускорява смилането на храната през дебелото черво. Изследванията предполагат, че гингеролите могат да стабилизират нивата на кръвната Ви захар. Поддържането на стабилна кръвна захар може да бъде от ключово значение за отслабването.

Джинджифил и лимон за отслабване

Когато приемате джинджифил и лимон заедно за отслабване, може да получите допълнителен тласък, за да поддържате тялото си здраво. Лимоновият сок може да действа като подтискащо апетита, освен че съдържа голямо количество витамин С.

Как да използвате джинджифил и лимон за отслабване

Добавянето на изстискан лимон към вашия чай от джинджифил или напитка от джинджифил може да ви помогне да пиете повече течности. Това може да ви поддържа хидратирани и да се чувствате сити по-дълго, като вероятно ще подобри усилията ви за отслабване.

Пийте здравословна напитка от лимон и джинджифил два или три пъти на ден, за да увеличите максимално хидратацията и потискащите апетита свойства на джинджифила и лимона.

Ябълков оцет и джинджифил за отслабване

Ябълковият оцет (ACV) има собствени свойства за отслабване. Използването му заедно с джинджифил може да засили антигликемичните и антиоксидантните ефекти на двете съставки.

Ябълковият оцет също внася мощни пробиотици в сместа, които могат да подобрят здравето на червата ви, докато работите за отслабване.

Как да използвате ябълков оцет и джинджифил за отслабване

Най-лесният начин да получите тези две съставки в диетата си е да ги смесите заедно и да ги изпиете.

Можете да приготвите чай от джинджифил, като сварите пакетче чай в гореща вода и го оставите да изстине, преди да добавите ACV. Водата, която е твърде гореща, ще убие бактериите в ACV и ще загубите нейния пробиотичен ефект.

Добавете малко мед или изстискан лимон към 1 чаша (8 унции) сварен чай от джинджифил, разбъркайте 2 супени лъжици ябълков оцет и изпийте.

Вземете този чай веднъж на ден, сутрин преди хранене, за да изпитате максималната полза от ACV.

Зелен чай и джинджифил за отслабване

Зеленият чай също има собствени свойства за отслабване. Зеленият чай е популярна съставка в добавките за отслабване поради доказателства, че може да ускори метаболизма ви.

Как да използвате зелен чай и джинджифил за отслабване

Можете да добавите смлян джинджифил към горещ зелен чай като начин за комбиниране на мощните ефекти на двете съставки. Можете също така да накиснете пакетче чай от джинджифил и пакетче зелен чай заедно, като добавите допълнително вода, така че напитката да не е твърде силна.

Пийте веднъж или два пъти на ден, като имате предвид, че зеленият чай съдържа кофеин.

Сок от джинджифил за отслабване

Пиенето на сок от джинджифил е друг начин да се възползвате от предимствата на джинджифила за отслабване.

Сокът от джинджифил обикновено включва други съставки за разреждане на острия, пикантен вкус на чистия джинджифил. Тези допълнителни съставки - мед, лимонов сок и вода - сами по себе си имат хидратиращи, антиоксидантни и имуностимулиращи свойства.

Как да използвате сок от джинджифил за отслабване

Можете да направите сок от джинджифил у дома, като добавите прясно изцеден лимонов сок и агаве, мед или друга форма на естествен подсладител на вкус.

Смесете пресен необелен джинджифил (около 1/3 от килограм, нарязан на парчета) в блендер заедно с около 1 чаша вода и прецедете сместа, ако желаете. Добавете екстракта от джинджифил, който сте създали, към другите си съставки, гарнирайте с мента и добавете кубчета лед по желание.

Пийте веднъж или два пъти на ден като средство за потискане на апетита.

Джинджифил на прах за отслабване

В сравнение с пресния джинджифил, изсушеният смлян джинджифил (джинджифил на прах) съдържа по-високо количество съединения, наречени шогаоли. Тези съединения могат да имат противоракови и противовъзпалителни свойства.

Как да използвате джинджифил на прах за отслабване

Можете да консумирате джинджифил на прах под формата на капсули или да го смесите с вода, за да направите напитка от джинджифил на прах. Можете също така да поръсите джинджифил на прах върху храната си.

Консумирането на супени лъжици джинджифил на прах в сурово състояние може да причини лошо храносмилане, а вкусът му може да бъде превъзходен.

Други ползи от джинджифила

Джинджифилът има много други ползи за здравето в допълнение към насърчаването на загуба на тегло, включително:

  • регулиране на кортизола (известен като "хормон на стреса")
  • увеличени и по-редовни движения на червата
  • повишена енергия
  • намален риск от сърдечни заболявания
  • подобрена памет и мозъчна функция
  • подобрена функция на имунната система

Предпазни мерки при използване на джинджифил за отслабване

Джинджифилът обикновено е безопасен за повечето хора за употреба за отслабване. Някои изпитват странични ефекти като запек и метеоризъм.

Джинджифилът може да увеличи потока на жлъчката от жлъчния мехур, което кара лекарите да бъдат предпазливи при препоръчването му на хора, които имат заболяване на жлъчния мехур.

Кафе с лимон - помага ли при отслабването или е просто мит

Има и пропуски в това, което знаем за употребата на джинджифил по време на бременност, въпреки че някои здравни специалисти препоръчват джинджифил за гадене на тези, които са бременни. Говорете с лекар, преди да използвате джинджифил, ако кърмите или сте бременна, или ако приемате лекарства за разреждане на кръвта (антикоагуланти).

Джинджифилът демонстрира потенциал като съставка, която да ви помогне да отслабнете. Когато приемате джинджифил заедно с други антиоксиданти, стабилизиращи кръвната захар и противовъзпалителни съставки, вие си давате преднина в придвижването на кантара към по-здравословно тегло.

Но джинджифилът сам по себе си няма да доведе до значително намаляване на наднорменото тегло. Здравословната диета и редовните упражнения все още са жизненоважни за цялостната загуба на тегло.

Говорете с лекар за притесненията си относно теглото си и не забравяйте, че няма магическа съставка, която да накара загубата на тегло да се случи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com