Най-добрите естествени източници на протеини, които да ви поддържат в най-добра форма

28586
Най-добрите естествени източници на протеини, които да ви поддържат в най-добра форма
Снимка: iStock/Guliver

Понякога най-добрите естествени източници на протеини са тези, които най-малко очакваме. Те ни поддържат сити, подхранват телата ни и са полезни за здравето ни.

Преобразуването на живота ви с устойчива (и по-важното вкусна) диета може да бъде трудно и вероятно се чудите „кой е най-лесният за смилане протеин?“

Без месо

Когато повечето хора мислят за протеини, те се сещат за обичайните заподозрени – пилешко, говеждо, свинско и риба.

Те обаче могат да бъдат трудни за храносмилане и могат да ви накарат да се чувствате мудни дори след тренировка. Но знаете ли, че има цял друг свят от чисти източници на протеини, които да опитате?

Разнообразието е подправката на живота, така че за вашето кулинарно удоволствие ние съставихме списък с най-добрите естествени храни, които са с високо съдържание на протеини и са много вкусни.

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете боб

Топ 10 лесни за смилане протеини

Задоволете желанието си за хрупкане и вземете незабавен протеинов тласък. Ядките и семената като цяло са лесни източници на протеин – можете да вземете чанта със закуски в движение или да дъвчете на бюрото си.

Бадеми

С впечатляващите 6,4 g протеин и 155 калории на порция от 28 г, бадемите са вкусна закуска сами по себе си или работят добре като малко допълнение към сутрешната ви каша.

Фъстъци

С тегло от 28 г на порция и съдържащи 7 г протеин със само 160 калории, фъстъците са перфектни, независимо дали гледате филм или се опитвате да завършите този репортаж в последния момент.

Забележка: Избягвайте солените сортове и минимизирайте приема на добавена сол, доколкото е възможно, това нарушава баланса на течностите ви и може да доведе до дехидратация и задържане на вода. И внимавайте с приятели с алергии към ядки, никога не е зле да попитате.

Нахут

Смесен във фалафели, добавен към салата или смесен в хумус, нахутът е готов с 4,5 г протеин и 109 калории.

Черен боб

Истинският „вълшебен плод“, черният боб не само носи 6,9 г протеин и 54 калории във вашата диета, но също така може да помогне и при запек и подуване на корема.

Боб

Отличен за понижаване на холестерола, естествен за подобряване на паметта (благодарение на витамините B1) и антиоксидант, енергиен бустер, бобът има 6,9 г протеин и само 54 калории.

Киноа

С ниско съдържание на мазнини, добър източник на желязо и фибри, киноата е пълна с 8,4 г протеин и 222 калории на 185 г от суперхраната. Плюс това, за тези, които са на диета с нисък ГИ, е добре да знаят, че киноата е пълнозърнесто безглутеново зърно.

Класическа леща яхния

Елда

Друг безглутенов воин, елдата има доста впечатляващ аминокиселинен профил и е пълна с фибри протеин, 13,25 г (на 100 г), за да бъдем точни, и редица други витамини и минерали. Малко калорично от страна на 343 калории, но това е много по-малко от други видове паста, хляб или зърнени храни и може да се използва като алтернатива за приготвяне на тесто за палачинки.

Леща

Харесвате къри или хубава гъста супа, лещата има широк спектър от приложения и е перфектна гарнитура към вашата диета. Ако говорим за цифри, те имат 9 г протеин на 100 г и само 116 калории.

Извара

Използвано като конюшня в много от кухните по света, можете да намерите извара навсякъде от индийско къри до руски чинии за закуска. Това е най-добрият протеинов пълнител с 11 г на 100 г протеин и само 98 калории.

Сирене Чедър

Успокояващ и пълен с протеини и калций, чедърът е полезен за вашите кости, зъби и нормализира кръвното ви налягане. С тегло от 25 г протеин на 100 г, наслаждавайте се, но се наслаждавайте само в умерени количества, ползите от протеина са съпоставени с неговата цена от 400 калории.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com