Битови абонати дължат близо 3 млн.лв. на ВиК-Ямбол

4165
Битови абонати дължат близо 3 млн.лв. на ВиК-Ямбол
Снимка: Thinkstock

Всяка седмица в Ямбол без водозахранване остават над 20 абонати. Причината е системно неплащане на сметки. Най-много са нарушителите в ромската махала.

Близо 3 млн. лева са задълженията към ВиК-Ямбол, като повечето са натрупани от битови абонати, съобщава БНР. Заведени и спечелени са над 1000 дела, но от много абонати няма какво да се вземе. Въпреки че има и събрани задължения, общите дългове остават, съобщи управителят на дружеството инж. Стоян Радев.

Какви ще бъдат културните събития в Ямбол през седмицата?

Ако живеете в Ямбол и региона, тази седмица определено няма да изпитате глад за култура. Ето какво включва календарът на събитията в на...

"По принцип нашите стари задължения са около 2 милиона и 800 хиляди лева за последните 5 години. И те си стоят", заяви той.

Прекъсването на водоподаването е последната и крайна мярка.

"Веднъж или два пъти седмично организираме такива мероприятия, като предварително си подготвяме всички необходими документи, предупреждения, изчакваме определените срокове, за да бъде всичко законно при предприемане на действия по спиране", добави инж. Радев.

Пред последните пет години домакинства от ромската махала, без да плащат, са изразходили вода от 500 до 4 000 лв. От ВиК дружеството в Ямбол дават възможност натрупаните сметки да се изплащат разсрочено за 2 години, но повечето от некоректните абонати плащат само няколко вноски, докато ги включат. След това порочният кръг се затваря и се налага отново спиране на водоподаването им.

НССЗ с изнесени приемни в Ямболско

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) провежда изнесени приемни в област Ямбол през месец октомври. Приемните се осъществя...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com