Румен Петков в Ямбол: По Черноморието и Ямболско присъствието на бежанците от Украйна е най-осезаемо и това поражда редица въпроси

3019
Румен Петков в Ямбол: По Черноморието и Ямболско присъствието на бежанците от Украйна е най-осезаемо и това поражда редица въпроси
Снимка: АБВ

Ямбол и Бургас в годините са сред най-засегнатите региони – първо след епидемията от шап бяха избити хиляди животни, което доведе до тежък удар върху поголовието в България въобще. Първият удар на бежанската вълна, включително нелегалното превеждане на бежанци през България, беше понесен именно в Бургас и Ямбол. Това коментира председателят на АБВ Румен Петков на среща с актива на партията в Ямбол и представители на КП „БСП за България“ от региона.

Той добави, че в момента по Черноморието, в т. ч. и ямболския регион, присъствието на бежанците от Украйна е най-осезаемо и това поражда редица въпроси – от гледна точка на социалната среда, адаптирането на бежанците към нашите условия на живот и гарантирането на сигурността и спокойствието на всички живущи в региона, в т.ч. български, руски и украински граждани.

Румен Петков в Бургас: Европа е видимо неподготвена, за да се справи адекватно с бежанския поток от Украйна

Европа, в това число и България, е видимо неподготвена, за да се справи адекватно с бежанския поток от Украйна. Това коментира пред мед...

„Стоят големи въпросителни и пред туристическия сезон, защото една част от бежанците създават впечатлението, че се заселват трайно и то точно по морското крайбрежие. И като че ли Европа няма единна политика, която да гарантира пропускането на хора, които не са бегълци от правосъдието в Украйна“.

Румен Петков припомни, че с началото на военните действия в Украйна голяма част от затворниците бяха освободени без всякаква мотивация. И Европа, вкл. България, продължаваме да нямаме отношение към тези, които очевидно са нарушили законодателството на Украйна. Председателят на АБВ коментира, че в Украйна мъжете между 18 и 60 години нямат право да напускат държавата си. Такива представители обаче живеят доста охолно и в България, а и в останалите европейски държави. Това е пример за двойни стандарти, обясни Петков и подчерта, че последствията ще са за сметка на европейските граждани.

Същевременно Румен Петков бе категоричен, че ние сме длъжни от морална гледна точка да посрещнем бягащите от войната и да направим всичко по силите си за тях. Но това трябва да става на базата на ясни правила, които са за всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЯМБОЛ:

По-мащабно наблюдение на българо-турската граница и проблем: Спряха поръчка за 140 млн. лева

В Ямбол замениха 2 хитлеристки оръдия за съветски танк, артилерийска установка и два ЗИЛ-а  

Ямбол готви референдум заради лагера на бойната група на НАТО край Кабиле

Учениците в Ямболско минават на онлайн обучение до края на седмицата

Обявиха грипна епидемия в област Ямбол, учениците обаче остават в клас

Кметът на Ямбол и жена му опитват да вземат със схема общински имот

Бърз влак блъсна и уби мъж край Ямбол

По халат и с шампоан: Мъж отиде да се изкъпе във ВиК Болярово

Свалиха националния флаг от хълма "Боровец" - било много студено (СНИМКИ)

Валентин Ревански спечели убедително нов мандат в Ямбол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com