Как да спориш за паметника на украинската майка, без да обидиш друга майка

17362
Как да спориш за паметника на украинската майка, без да обидиш друга майка
Снимка: facebook

България е особено място, в което може да посетиш най-емблематичния туристически обект: Българската Кавгаджийница.

Кавгаджийницата трябва да е сграда, голяма като "Арена Армеец" зала, в която имаш тренировки всеки вторник, четвъртък и събота. Ако някой те попита какво ще правиш след работа, отговаряш: зает съм - от седем до девет съм на Кавгаджийница. Преди ходих на народни танци, но ми писна - откакто открих Кавгаджийницата се чувствам много добре. 

Влизаш в Кавгаджийницата и там те очакват кавга инструкторите. Кавга е бойно изкуство, нещо като крафт-мага. В Кавгаджийницата има различни инструктори: така, както има виняса йога, хатха йога, кундалини йога, така и тук може да избираш техническото кавгаджийско изпълнение и съпътстващата го идеология. Стига да искаш, може да се превърнеш в какъвто искаш мастър кавгаджия - инструктори бол. 

Последната тренировка в Кавгаджийницата е свързана с паметника на украинската майка, разположен срещу този на съветската армия. Не много сполучлив, но ще внимавам да не му правя собствен анализ, защото така ще нахълтам бързо в Кавгаджийницата, а не обичам толкова хора на едно място. Но може лесно да се чуе, дори отвън, какво става в Кавгаджийницата и какви курсове се предлагат.   

1. Мастър инструкторът-националист

В тренировките при Мастър инструкторът-националист той ще настоява, че паметникът на украинската майка е поредната гавра с майка-България. Едно време сме строили паметници на майка-България, но понеже сме станали майкопродавци, вдигаме паметници на други майки. Това не е синовно.   

Тренировка: Намери 10 профила в социалните мрежи на хора, които харесват паметника, и им напиши отдолу, че са майкопродавци. После напиши два статуса по темата, в които използвай десет пъти думата майкопродавци и шерни десет пъти статусите на други от курса, които са написали същото. И най-важното: шибай сърчица и шерове на самия мастър-инструктор, от който ще тръгне цялата работа, за да не бъдеш еничар.  

2. Мастър инструкторът-антибежанец

Този инструктор е малко по-особен, тъй като е едновременно от школата на първия, но и развива нейно разклонение. В тренировките ще ви покаже как да направите кавга от това, че всъщност украинските майки, които сте забелязали в България, нямали нищо общо с украинската майка, изобразена на паметника. Като казвам забелязали, преувеличавам - чели сте три разсърдени поста на пишман кухненски лелки, които са ги нахлебили, но са станали вайръл, понеже това е цялата идея на социалните мрежи. Мастър инструкторът ще ви покаже как с хихикане и немалка подлост да отбелязвате непрекъснато, че майките всъщност били по кръчмите, плажовете и ресторантите, имат достатъчно пари и безкрайни претенции, вие по-уредени бежанци не сте виждали през живота си и въобще паметникът трябвало да ги изобрази на разходка в мола, ако изобщо трябва да ги изобразява. 

3. Мастър инструкторът с възражения по детайлите

Бива го паметникът, ще ви каже този инструктор в Кавгаджийницата, обаче всъщност не е трябвало да бъде с гръб срещу паметника на Съветската армия, ами да бъде с лице към паметника на Съветската армия, за да може викът е насочен именно към нея и между двете да има контакт и омраза. Също, дали пък паметникът не е евтина реплика на "Викът" на Мунк? 

4. Питащият: А къде са другите майки?

В този курс ще ви бъде обяснено как да споменавате всички други майки и да питате: а защо няма паметник на йеменската майка, защо няма паметник на сирийската майка, защо няма паметник на иракската майка и защо няма паметник на афганистанската майка. Така ще се научите на техниката на безкрайното релавитизиране: какъвто и проблем да се появи, ще го съотнасяте към други проблеми и така ще може да дискредитирате всеки проблем като невалиден. С този курс ще постигнете медитативно състояние на духа, в което споменаването на всички ужаси вкупом ще прави така, че нито един от тях да не изглежда важен за споменаване. Също: ако имате съмнение, че в случай, че наистина се направи паметник на всички изброени майки, то онези, които възразяват срещу всеки индивидуален на плуралистична основа, ще бъдат разочаровани, защото няма да могат да възразяват повече, не се притеснявайте. Следващата дискусия ще е защо една майка е по-висока от друга майка и дали всяка майка отразява достатъчно добре художествено и политически съдбата на същата майка.  

В Кавгаджийницата ще срещнете още курсове, тези са само основните. Но като за начинаещи са едно добро начало. Чакаме се всеки вторник, четвъртък и събота на тренировки.

И вземете майка си. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com