Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец опитва да продаде вратар, сменя го с национал на Коста Рика

29 май 2024, 12:27 часа • 1412 прочитания

Лудогорец ще опита да продаде един от вратарите си през летния трансферен прозорец. Става въпрос за хърватския страж Симон Слуга. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите шефовете на „орлите“ искат да се разделят с 31-годишния вратар, а на негово място да вземат национал на Коста Рика.

Симон Слуга се оказа ненужен в Лудогорец

Симон Слуга застана под рамката на Лудогорец през есента, след като имаше сериозен спад в играта на неговия колега Серджио Падт. Хърватинът записа общо 22 мача през сезона във всички турнири, в които допусна 17 попадения, а 12 пъти успя да запази мрежата си „суха“. Въпреки това Слуга загуби титулярното си място за сметка на Падт и сега се оказва ненужен в състава на шампионите.

Кевин Чаморо

ОЩЕ: От шампионски амбиции до неочакван бараж: Има ли ЦСКА място в Европа? (ВИДЕО)

Кевин Чаморо ще наследи Симон Слуга

Ако Лудогорец успее да продаде Слуга през лятото, то тимът ще вземе национала на Коста Рика Кевин Чаморо за негов заместник. В момента 24-годишният вратар пази за тима на Саприза в своята родина. През кампанията Чаморо записа 49 мача във всички турнири с 22 „сухи“ мрежи. Младият страж има 11 мача за националния отбор на Коста Рика. Той е оценен на 350 хиляди евро.

Вчера пък стана ясно, че Лудогорец е отказал колосална оферта от Бундеслигата за Якуб Пьотровски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес