ВАР-ът на Actualno: Ще се загуби ли Георги Иванов в Делиормана на българския клубен футбол?

12380
ВАР-ът на Actualno: Ще се загуби ли Георги Иванов в Делиормана на българския клубен футбол?
Снимка: Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Националният отбор на България по футбол надви трудно Танзания и не устиска победата срещу Азербайджан в двубоите си от турнира FIFA Series. Това бяха първите сблъсъци на "лъвовете" с нов президент начело на Българския футболен съюз - Георги Иванов. Естествено, не можем да отнесем представянето на "трикольорите" към дейността на бившия нападател на Левски, но и двете явления генерираха полярни обществени мнения.

Полярни мнения относно Гонзо и "лъвовете"

За едни има лъч надежда за четата на Илиан Илиев, за други - буксуваме на същото място. Подобни са нагласите и за бъдещето на БФС под управлението на Гонзо. Още една прилика е, че както доскорошният технически директор на Съюза афишира няколко пъти желание за промени в структурата на организацията, така и националният селекционер придаде изцяло нов облик на българския състав.

Българският Делиорман, създаден от родните клубове

За да се осъществи значим просперитет на най-популярния спорт по родните ширини, основната тежест пада върху клубовете. У нас функционирането им и взаимовръзките между тях създават усещането за хаос, безредици и борба за самостоятелно оцеляване - точно както е в джунглата. Или пък в Делиормана...

ОЩЕ: Готви се голяма среща за обсъждане на бъдещето пред БФС

Атанас Караиванов

Блатата в българската джунгла

В българския Делиорман ще има някои нови главатари. Председателят на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, пряко свързан и с братята Домусчиеви, е гласен за един от тримата вицепрезиденти на БФС. Другото ново име сред тях по всяка вероятност ще бъде професорът в Националната спортна академия (НСА) Николай Изов. По върховете на джунглата ще има промени, но в дълбините си тя остава същата - предимно заета от множество блата, които "погълнаха" редица ентусиасти.

Ролята на българските клубове

Нека ви помогна да разгадаете метафората. Блатата са българските клубове, които със своята пасивност и примитивност, както и с отличителен егоизъм допринесоха да стигнем до незавидното място, на което се намира родният футбол. За солидна част от отборите у нас подарените топки "отгоре" са по-важни от дигитализацията на любимата ни игра. Аматьорските тимове не се интересуват от темата за телевизионните права, защото не ги касае пряко, а всъщност там някъде се крие разковничето. И още, и още...

ОЩЕ: "Пас към миналото": Кървавият гол - звездният миг на Гонзо в битката с Бербатов

Борислав Михайлов

Българската джунгла не прие тримата чуждоземци

В стремежа си да "превземат" джунглата и да реформират Делиормана трима "чуждоземци" бяха възпрепятствани от местното население и при двата си опита за инвазия. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, които направиха завидни кариери на Острова, не съумяха да осъществят нужната симбиоза с иначе хубавото ни "Лудогорие". Дали едните бяха прекалено модерни, или другите - много изостанали? Как 2-3 месеца кампания води до победа, а 3 години - не? Въпроси с недадени отговори, които обаче вече нямат значение.

Как ще се справи Георги Иванов в Делиормана?

Т.нар. "система" избра Георги Иванов за нов президент на футболното ведомство, както преди време гласува доверие на Борислав Михайлов за сметка на Димитър Бербатов. Голямата дилема пред Гонзо ще бъде как да не потъне в блатата, които дебнат отвсякъде в нашата джунгла. Бившият нападател на Левски изрази желание за промени. Способен ли е обаче да ги изпълни, при положение, че това предполага реформа на "системата"? Системата, която си избра Иванов, защото очевидно статуквото ѝ харесва. А дали сред гъстата растителност на Делиормана в някоя тъмна пещера вече не е начертано бъдещето на българския футбол?

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "ВАР-ЪТ НА ACTUALNO": Долу ръцете от г-н Георги Иванов!

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Крумовград се мъчи да задържи фаворит за заместник на Николай Костов в Левски

Наказаният Каранга опита да вдъхне кураж на ЦСКА преди реванша с Ботев за Купата (СНИМКА)

Берое разгроми изпадналия Етър и направи важна крачка към оставане в Първа лига (ВИДЕО)

Бивш член на НС на Левски срази Сираков с факти и разкри как ще завърши мачът с Лудогорец

ЦСКА 1948 не успя да надвие 10 от Арда, но свали Ботев Пловдив от седмото място (ВИДЕО)

БФС не се съобрази с Левски: Дисципът пощади Каранга, Черно море отнесе най-солена глоба

Тежка санкция: ФИФА забрани на тим от Първа лига да картотекира нови футболисти

Георги Иванов изуми: Нашето първенство неслучайно е в Топ 5 на най-интересните

След загубата във Вечното дерби: Левски скочи на Каранга и директор в ЦСКА

Гриша Ганчев: 11 победи за ЦСКА, 4 за Левски... за 8 години - толкова! (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ