X
 
 

Приемникът на Bugatti Chiron ще бъде хибрид

1580 0
photo of Приемникът на Bugatti Chiron ще бъде хибрид
Снимка: Bugatti
Следващата хиперкола на Bugatti, която ще замени модела Chiron, ще получи хибридно задвижване. Това разкри президентът на френската компания Волфганг Дюрхаймер пред изданието Autocar.

„Електрификацията на нашите автомобили е нещо неизбежно. Все още сме далеч от разработката на следващия ни такъв автомобил, но дотогава със сигурност технологиите в областта на батериите и електромоторите ще прогресират. Освен това изискванията за екология ще стават по-жестоки, така че в следващата ни суперкола ние ще трябва да използваме електрическо задвижване”, обясни Дюрхаймер.

Брутален и адски бърз: Bugatti Chiron

Това без съмнение е най-ярката звезда на салона в Женева. Изгрява с невероятни показатели. Без повече уговорки. Bugatti Chiron бе разк...

Производството на предвидените 500 бройки от Chiron ще отнеме около 8 години. През 2017 г. в Bugatti планират да произведат само 70 бройки от модела, като около 40 от тях ввече са продадени. В този смисъл Chiron е на път да се окаже по-популярен от предшественика си Veyron, който се нуждаеше от 10 години за продажбата на 450 бройки.

Топ-мениджърът допълни, че плановете на компанията може и да се променят, тъй като се обсъжда и пускането на втори модел, който да излезе на пазара през 2024 г. Той ще бъде създаден на базата на седана Galibier, представен като концептуален модел през 2009 г. Ако Bugatti направи подобен автомобил, то пускането на приемник на Chiron ще бъде отложено за не по-рано от 2032 г.

Bugatti Chiron бе представен през 2016 г., като е оборудван с W16 двигател с 4 турбини, развиващ мощност от 1500 к.с. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч от съобръжения за безопасност. Километражът на колата обаче е разграфен до 500 км/ч, като според представител на марката при превахване на ограничителя Chiron може да вдигне около 465 км/ч.

 

Селин Дион представи модната си колекция от кожени аксесоари

48-годишната певица Селин Дион представи днес част от колекцията си, включваща над 200 артикула, между които комплекти от куфари, малки...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители