X
 
 

Адвокатът на Иванчева: Ваклин е искал да ѝ даде подкуп, тя го е изгонила от кабинета си

5324 0
Адвокатът на Иванчева: Ваклин е искал да ѝ даде подкуп, тя го е изгонила от кабинета си
Снимка: actualno.com/Ива Иванова
Продължавам да се притеснявам за присъди за мои клиенти – защото правосъдието не е съвършено, но имам и голяма доза оптимизъм. Няма доказателства, че Десислава Иванчева е искала и е взела подкуп. Това заяви адвокат Марин Марковски, един от защитниците на отстранената от поста си кметица на район "Младост" в София, която е заплашена от 20 години затвор – заедно със заместничката ѝ Биляна Петрова. Днес, 15 април, в 15:30 часа ще бъдат прочетени присъдите на първа инстанция!

Пари в колата на Иванчева и Петрова има (70 000 евро), но прокуратурата се основава и на това, че Иванчева е искала 500 000 евро, продължи адвокатът. И подчерта – не е вярно, че ръцете на Иванчева са светнали (бел. ред. – ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев, срещу който Иванчева и Петрова ще заведат дело за клевета, говореше как при проверката Иванчева светнала като коледна елха, защото пипала белязаните пари, с които ѝ е направен капан, за да бъде уличена в намерението ѝ да вземе подкуп) – намерено е флуоресциращо вещество по устата и веждите ѝ, категоричен е юристът, като добави, че няма как . И изрази хипотеза, че някой от проверяващите, броял парите, е пипнал Иванчева по лицето.

Иванчева и Петрова: На лъжата краката са къси

Убедени, че истината ще излезе на яве и ще бъдат оневинени Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявиха на влизане в съда, че очакват сп...

Относно оттеглянето на показанията на друг бивш кмет на "Младост" и сочен за посредник в сделката с подкупа - Петко Дюлгеров, Марковски също видя категоричен сигнал – че е имало първоначално обяснения, които сега са оттеглени и в хода на делото нито едно доказателство не потвърди нищо от тези обяснения. Дюлгеров дори не потвърди, че е познавал Иванчева добре. Ваклин е предлагал 70 000 евро в кабинета на Иванчева – щях да го кажа на делото, но Иванчева го е изгонила от кабинета си, каза пред Нова телевизия Марковски, като поясни, че имало запис как Ваклин се оплаквал на Дюлгеров, че кметицата го изгонила, а уж всичко било уредено.

Ръководителите на акцията по ареста на Иванчева и Петрова са знаели, че те не знаят, че в колата им има белязани пари, категоричен беше Марковски, аргументирайки се защо - защото са спрели колата преди тя да стигне до крайната дестинация и преди двете евентуално да тръгнат да разтоварват парите. И добави, че става въпрос за "сложен комплекс от интереси", като посочи писмо от Асоциацията на строителните предприемачи срещу Иванчева и как тя им искала озеляняване на "Младост".

Марковски каза и, че специалните разузнавателни средства (СРС) по делото са включени като доказателства. Той обаче определи като „много сложни” нещата с бъдещо дело срещу Иван Гешев – трудно ще издържи едно такова дело за клевета, защото прокурорът смята, че те са виновни, завърши юристът.

Actualno.com

Етикети: