Гебрев: Всеки ден сме мачкани от държавни институции

3276
Гебрев: Всеки ден сме мачкани от държавни институции
Снимка: БГНЕС

Ако беше направен само опит да бъда убит и нищо друго да не се беше случвало от 2015 г. досега – добре. Лошото е, че от 2015 г. до ден днешен нищо не се е променило – всеки божи ден ние сме мачкани от държавни институции. Това заяви пред BTV бизнесменът и оръжеен търговец Емилиян Гебрев.

Според него зад държавното мачкане не се защитават държавни интереси, а се защитават користни нечии интересни.

Прокуратурата изключва Емилиян Гебрев да е бил тровен заради част от наследството на КТБ

Прокуратурата официално отрече, че не дава информация на оръжейния търговец Емилиян Гебрев относно разследването за опита той да бъде у...

Гебрев отново заяви, че "Дунарит" е ябълката на раздора и пресата срещу него и ръководените от него фирми започнало, когато публично е обявил намерение да инвестира в "Дунарит".

Това е някаква борба между хора, били преди години съдружници, които си отмъщават един на друг и мен ме вкарват в тяхната игра, а аз нямам каквото и да било отношение по въпроса, каза още оръжейният производител Емилиян Гебрев относно опита да бъде отровен през 2015 г.

Гебрев коментира, че все още не знае кой се е опитал да отрови него и още двама души през 2015 г. Не бил информиран и дали разследването по случая у нас продължава. 5 дни по-късно прокуратурата отговори с официално прессъобщение:

"Една от версиите, по които се работи, е че опитите за убийство са свързани с износ на оръжие и боеприпаси за Украйна (за Министерство на отбраната и за Министерство на вътрешните работи – Национална гвардия на Украйна) - през декември 2014 г., януари 2015 г. и март 2015 г. Към април 2015 г. от страна на Емилиян Гебрев не са били предприемани действия, свързани с придобиване на предприятието "Дунарит", поради което твърденията в тази насока и соченето на такива действия като повод за покушението са лишени от основание".

Емилиян Гебрев: Гешев на практика каза, че Русия е искала да ме убие заради "Дунарит"

Когато има наличие на държава, винаги остава следа. Това е тезата на собственика на "Емко" Емилиян Гебрев, който беше набъркан в шпионс...

Доволен съм, че най-накрая започна да се коментира опита за покушение, тема на друг разговор е какво е предоставено, коментира оръжейният производител.

Той уточни, че досега никой не го е питал дали и колко оръжия и боеприпаси е изнасяла негова фирма за Украйна.

"Да, изнасял съм, но по-малко от 1/10 от това, което е изнесено за Украйна. Такава концентрация върху мен заради 1/10 – да убиват хора, не виждам смисъл. Въпросът е кой и каква информация е подал на руснаците. Тук е разковничето на опита за убийството. Какви цели и задачи е следвал при подаването на информацията. Това са въпроси, които все още нямат отговор", каза Гебрев.

Бизнесменът опроверга и твърдението, че към април 2015 г- не е имал интерес към оръжейния завод "Дунарит" и уточни, че има документални доказателства, че е стартирал процедурата по придобиване на предприятието още през февруари 2015 г.

Емилиян Гебрев: Всичко, което се случи, е една планирана и последователна атака

"Крайно неприятно е да си спомням за тези мигове от моя живот и този на моя син (Христо) и колега (производственият директор в "Емко" В...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Прекратиха делото за домашно насилие срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Разбиха престъпна група за фалшиви документи (СНИМКИ)

Екстрадират утре Рангел Бизюрев

Окончателно: Освободиха Червения пират

Задържаха заплашил с убийство жена си

Алкохол менте и нелегални цигари иззеха в София (СНИМКИ)

Двама загинали и 88 пожара за денонощие

Спорът им завърши с брадви: Арестуваха двама мъже в Шумен

Разградско училище осъмна със счупени прозорци

Здравословен проблем е вероятната причина за трагедията в Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...