X
 
 

Кирилов внесе във ВСС допълнение към предложението си за уволнение на съдия Андон Миталов

3595 5
Кирилов внесе във ВСС допълнение към предложението си за уволнение на съдия Андон Миталов
Снимка: БГНЕС
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов депозира днес във Висшия съдебен съвет(ВСС) допълнение към предложението си за освобождаване от длъжност на съдия Андон Миталов. С това той изпълни указанията на членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. "Допълнението идва след задълбочен анализ на предоставените от Инспектората към ВСС материали по извършена от него проверка на действията на съдията от Специализирания наказателен съд.

Основанията за отправяне на предложението за отстраняване на магистрата са, че разрешавайки на обвиняемия Николай Малинов да напусне страната си, е извършил тежко нарушение на служебните си задължения, с което е накърнил престижа на съдебната власт. Става дума за умишлено нарушаване на служебни задължения, които изискват при постановяване на актовете си съдията да се основава на закона и събраните по делото доказателства, както и да изпълнява функциите си съобразно закона“, съобщи пресцентъра на министерството на правосъдието.

Андон Миталов се върна на работа в спецсъда

Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в "сериозна корупция", се върна на работа в специализирания с...

Actualno.com

Етикети:

 • няма как да стане таз УЙДУРМА 4 няма как да стане таз УЙДУРМА преди 1 седмица Профил на трол?
  На Кирилов му искат доказателства за корупция, той дава допълнения някакви. Даже и неговите хора във ВСС ще са затруднени. На всичко отгоре вече всички, включително и янките признават, че корупция няма. Гафът беше голям и БАЛОНЪТ се наду още повече с ХЕЛИЙ. А седмицата май мина.
 • ВСС 3 ВСС преди 1 седмица Профил на трол?
  Слабо Барни, слабоооооо........
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Имам балон с хелий, но този е по-лек!
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Изключителн тАпАнАрьььь..........................
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Барни Ръбъл-а на правосъдието.