X
 
 

Прокурата още няма доказателства за финансови злоупотреби на шефовете на "Военна информация"

1569 0
photo of Прокурата още няма доказателства за финансови злоупотреби на шефовете на "Военна информация"
Снимка: БГНЕС
Разследването в служба "Военна информация" е две посоки. Едната е изтичането на класифицирана информация, а втората – финансови нарушения, т.е. как се харчат бюджетни и извънбюджетните постъпления в тази служба. Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

Става въпрос за случая, при който беше обявено, че са разследвани бившият и настоящ директор на службата - генералите Светослав Даскалов и Пламен Ангелов.

Плевнелиев: Агенти на ДС поискаха оставката на Бакалов, защото щеше да изкара най-после досиетата

Агенти на "Държавна сигурност" (ДС) в българския парламент излязоха и поискаха оставката на този ръководител на служба „Военна ин...

Прокурор Гешев потвърди, че към този момент има привлечени към наказателна отговорност две лица – Даскалов и Ангелов. "Към този момент нямаме обвинения за финансови нарушения. Надяваме се след събирането на достатъчно доказателства да има обвинения и в това направление", обясни той.

Според събраните от държавното обвинение данни, генерал Пламен Ангелов е накарал представител на службата в държава от ЕС да даде информация на бизнесмен, която пряко засяга неговите бизнес интереси, както и да го вози с автомобил няколко дни. "Не знам дали е обидно за един офицер това нещо, но за българското граждани трябва да е обидно", коментира Гешев. "Трябва да бъде ясно едно – ако ти работиш за българската държава и заплатата ти плащат българските граждани, трябва да си вършиш служебните задължения по начин, разписан в закона. Трябва да работиш за българските граждани", категоричен е зам.-главният прокурор.

Иван Гешев не коментира хакерската атака към НАП с аргумента, че върху нея работи ГДБОП. На въпроса дали ще се кандидатира за главен прокурор, той отговори лаконично: "Няма да коментирам този въпрос. По-нататък".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално