У нас има над 400 престъпни групи, продължават акциите по Черноморието

1878
У нас има над 400 престъпни групи, продължават акциите по Черноморието
Снимка: БГНЕС

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че полицейските акции по Черноморието ще продължат.

Той определи стрелбата, при която пострада Димитър Желязков – Митьо Очите, като спонтанен инцидент. По данни на ГДБОП, 402 организирани престъпни групи действат на територията на страната. Срещу 63 от тях вече са образувани досъдебни производства.

„Мотивът за едно престъпление е най-трудното нещо да бъде извадено на бял свят, имам предвид от разследващите. В случая с престрелката в Слънчев бряг колегите от Бургас със съдействието на колегите от националната полиция много бързо съумяха да установят както мотива, така и извършителите на това престъпление. В период, който е по-малък от 24 часа бяха задържани по-голямата част от участниците в този инцидент.“, каза Ивайло Спиридонов, цитиран от БНТ.

Шотландски младежи разказват от първо лице за стрелбата по Митьо Очите

Пет млади момчета от Шотландия по неволя станали преки свидетели на престрелката в Слънчев бряг, при която пострада Митьо Очите. Те раз...

По думите на Спиридонов всеки служител, който има представа от работа в оперативните службиq може да се ориентира за едно местопроизшествие по това, което намира на място.

В случая това, че са намерени много веществени доказателства, лични вещи на хора, които са участвали в този инцидент говори за това, че той се е случил спонтанно. Най-вероятно този конфликт има история но това ще бъде установено в кориците на делото.

„Митьо Очите е познат на криминалните среди, но така или иначе с проявите си през годините и на обществеността в България. За съжаление продължават такива негови изяви, но се надявам, че в скоро време с това, което знам като работа, което се извършва от националната полиция и от службата, която ръководя, рано или късно всеки ще си получи заслуженото място“, каза още шефът на ГДБОП.

Actualno.com припомня, че състоянието на Димитър Желязков - Митьо Очите остава критично, съобщават лекарите от бургаската болница. Днес, 10.06.2016 г., се състоя трета операция, за да бъдат сменени тампоните, поставени му вчера в областта на корема заради обилното кървене.

Лекарите не могат да овладеят тежкия кръвоизлив и това влошава състоянието на Димитър Желязков, за това и засега не се предвижда следваща операция. Сутринта станаха ясни резултатите от анализа на кръвта на Митьо Очите. Кръвни изследвания се взимат на всеки пациент, който постъпва в болнично заведение.

Силен коментар за Митьо Очите взриви мрежата

От последните минути във Фейсбук - автор на коментара е Мартин Янев, който заявява открито своето недоумение защо цяла България живо се...

В случая резултатите са показали многократно завишени стойностни на соматотропин - хормон на растежа, информира "Флагман".  Лекари обясняват, че това най-вероятно е синтетично вещество, което се приема за повече енергия при спортуване. Веществото е много скъпо и ефектът му се изразява в това, че повишава обмяната на вещества в клетките, което прави тялото да изглежда енергично и по-младо.

Междувременно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че няма данни за политически чадър над Димитър Желязков.

"В рамките на вчерашния ден съм направила всички необходими проверки, предстои да се включат другите вътрешни структури, но първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение”, каза за въпроса за политически чадър Бъчварова, цитирана от "Фокус", на брифинг в сградата на Народното събрание (НС).

Знаете, при престрелката пред дискотека в Слънчев бряг загина един човек от охраната на Митьо Очите, а други трима бяха ранени. Сред ранените е и самият Димитър Желязков, който е в тежко състояние в болницата в Бургас. 

Днес 30-годишният Иван Терзийски се е предал в полицията. Той е и последният от бандата на Божидар Георгиев, който остана на свобода, след престрелката с кохортата на Очите в курортния град.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com