10 лесни и бюджетни начина да създадете допълнителен уют в кухнята

7350
10 лесни и бюджетни начина да създадете допълнителен уют в кухнята
Снимка: iStock/Guliver

В кухнята готвим, събираме цялото семейство на вечеря, обсъждаме новините с приятели, пием чай сами и релаксираме. Затова искате кухнята да е удобна. Как да постигнете това?.

1. Плакати

Бюджетен вариант за придаване на настроение на всяка стая. В кухнята те изглеждат особено подходящи. Плакати с различни размери изглеждат добре, но в една и съща тема. Ако един комплект ви омръзне, добре е да имате заместител за него. Също така е добра идея да направите няколко комбинации от плакати и да ги променяте в зависимост от настроението или сезона.

2. Покривка за маса

С помощта на покривка е лесно да създадете настроение за цялата кухня. Изберете материал, който е лесен за почистване или може да се пере в пералня, тъй като е малко вероятно да успеете да предпазите покривката от петна. Материалът определя колко дълго покривката ще изглежда нова и подредена.

Съвети за уютен интериор

3. Тюл

Много хора предпочитат да не слагат тюл в кухнята и напразно. Правилно подбраният тюл придава уют и създава усещане за лекота. Кухнята сякаш е изпълнена със светлина и въздух.

4. Салфетки за чинии

Този елемент на декора може да бъде направен със собствените ви ръце и да му придадете индивидуална жар. За такива салфетки можете да изберете всякакъв материал, а не непременно плат. Ютата изглежда добре. Ако направите няколко различни комплекта, можете бързо да трансформирате кухнята, ако е необходимо.

5. Гирлянд

Кой каза, че това е изключително новогодишен атрибут? Гирляндите отдавна се използват в интериора, независимо от времето на годината, защото създават празнично настроение и комфорт. Разбира се, кухнята е функционално пространство и намирането на място за гирлянд не е толкова лесно, колкото в спалнята или хола. Най-добрият вариант е да поставите около периметъра на отвора на прозореца или над завесите.

9 цвята в интериора, които ви лишават от енергия

6. Възглавници на столове

Нищо не създава комфорт така, както текстилът. Но не всеки текстилен декор е подходящ за кухнята. Възглавниците за столове са чудесен вариант. Те ще придадат на интериора мекота, няма да заемат твърде много място и в допълнение към декоративния компонент ще донесат и ползи.

7. Декор на отворени рафтове

Ключът тук е умереността. Въпреки това кухнята си остава кухня и декорът не трябва да пречи на функционалността. Но няколко добре проектирани и хармонизиращи елемента могат да трансформират пространството.

8. Цветя в саксии

Зелените растения винаги добавят живот към интериора. За кухнята трябва да изберете непретенциозни растения. Не забравяйте, че цветята не трябва да се поставят твърде близо до печката.

Тенденции в интериора за 2023 г.

9. Ваза на масата

Това е най-лесният начин да разнообразите интериора си. Лаконична прозрачна ваза ще свърши работа. Съдържанието ѝ може да се променя в зависимост от настроението. Вазата може да бъде напълнена с букет от свежи цветя, мъртво дърво или дори декоративни камъни.

10. Дървени кутии

Обработената дървесина винаги придава комфорт на кухнята. В такива кутии можете да съхранявате подправки или кухненски дъски.

Не е необходимо да прилагате всички методи във вашата кухня. Започнете с няколко декоративни елемента и постепенно изградете свой собствен стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com