10 начина да свалим килограми без тренировки

16515
10 начина да свалим килограми без тренировки
Снимка: iStock

Всички знаем, че тренировките са задължителна част от отслабването. Разбира се, не са толкова лесни, но те помагат за ускорен метаболизъм, както и за натрупване на мускулна маса и изгаряне на мастна.  Упражненията са част и от цялостното здраве, защото укрепват и сърдечно-съдовата система, мозъчна дейност и така нататък.

Все пак, не винаги имаме време в нашето забързано ежедневие, а тренировките са нещо, което изисква постоянство. Други хора пък просто не успяват да открият своя спорт. В такъв случай как можем да отслабнем? Отговорът идва от начина, по който се храним. Истината е, че храната играе по-голяма роля от тренировките и е важно да съблюдаваме какво включваме в менюто си.

Хапвайте повече зеленчуци за закуска

За да избегнете прекалено следене на калории, нещо което определено напряга, то просто изключете повечето въглехидрати на закуска. Заменете ги със зеленчуци – те са бедни на калории, но богати на фибри и ви засищат за дълго време. Намалете или изобщо не включвайте бял хляб, както и вкусните неща за мазане (крема сирене, майонеза, маргарин). Изберете нискомаслени млечни продукти.

6 по-лесни начини за отслабване след празници

Периодът на зимните празници е истинско изпитание за фигурата. Проблемът е особено актуален в контекста на безкрайните карантини, когат...

Премахнете сосовете

Те са богат източник на калории, особено готовите, защото в тях има и добавена захар. В тях има още майонеза, зехтин, които са много калорични и богати на мазнини. Ако намалите тях, то определено ще смъкнете доста от приема на калории за деня и от теглото си.

Не пропускайте хранене

За да не поемате много храна, просто не пропускайте хранене. Яжте по 3 пъти на ден и така винаги ще имате прилив на енергия, а не чувство на постоянна глад. Намалете порциите и включете поне още две междинни хранения.

Следете какво хапвате

Да, броенето на калории може да бъде особено дразнещо и напрягащо, но все пак трябва да ги следите под някаква форма. Хубаво е да се запознаете с калорийните стойности на различните видове храни и групи от тях. Трябва да стане наясно какво количество консумирате през деня. Няма как да отслабнете, ако не сте в калориен дефицит, а това става със следенето на калориите.

Тайната как да отслабнете с 30 кг е тук

Отслабването с 30 килограма звучи нереалистично, но както сочат примерите с реални хора, няма нищо невъзможно. Разкриваме ви тайната ка...

Пийте вода сутрин

Хидратирането след сън важно, за да стимулира организма своя метаболизъм. Пийте по една чаша вода на гладно всяка сутрин, пред закуската. Можете и да я затоплите леко, за по-добро усвояване.

Увеличете приема на фибри

Те ви помагат да бъдете сити през деня. По този начин не консумирате храни, които се трупат в мазнини, а и ускорявате метаболизма си.

Напълнете чинията си наполовина със зеленчуци

Запълнете половината си чиния със зеленчуци, а останалата оставете за протеини. Можете да включите в тях месо (риба) и това да ви бъде за обяд или вечеря.

Внимавайте за междинните хранения

В повечето случаи обръщаме повече внимание на основните хранения и забравяме за междинните. В много случаи именно е това, което ни проваля да спазваме определен брой калории. Обърнете внимание и на тях, както и на напитките, които консумирате през деня.

Изберете по-леки варианти за готвене

Сред тях са печенето, задушаването или готвенето на пара. Те изключват използването на мазнина и следователно натрупването на калории. Олиото и зехтинът са калорични. Само в 100 мл зехтин се съдържат около 800 калории, което е много, ако ще спазвате режим.

Измервайте мазнините, които консумирате

Ясно е, че не може да се ограничите напълно от тях, но все пак е добре да ги следите. Те са нужни за метаболизма и нормализирането на хормони. Затова просто следете колко приемайте, но не и да се откажете от тях, за да не стигнете до дефицит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време трябва, за да втаса козунака?
Колко време трябва, за да втаса козунака?

Тестото за козунаци обикновено втасва три пъти и се меси дълго, внимателно и съсредоточено. Оставете тестото на топло място за 1,5-2 часа да втасва. Температура...