Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

17 май 2024, 17:11 часа

Когато изсипваме котешка тоалетна в тоалетната или изливаме останалия мазен бульон, ние не осъзнаваме, че това може да причини запушване.

Ето кои предмети не се препоръчва да се пускат в тоалетната, тъй като могат да причинят запушвания, а някои от тях увреждат централната канализационна система.

Хапчета

Мислите, че най-безопасният начин да се отървете от старите лекарства е да ги изхвърлите в тоалетната? Не правете това отново, това вреди на екологичната ситуация: химичните съединения попадат в централната канализационна система и в крайна сметка във водоснабдяването.

Фасове от цигари

Филтрите за цигари не се разграждат много дълго време, а самите цигари са пълни с токсични химични съединения, които могат да попаднат и в централния водопровод.

Нещата, които никога не трябва да изхвърляте в тоалетната чиния

Пластири

Повечето видове пластири са направени от пластмаса, което означава, че не се разлагат. Но дори марлена превръзка може да запуши тоалетната.

Конец за зъби

Ако постоянно пускате конеца в тоалетната, той може да се заплете, образувайки доста голяма буца, която ще затрудни оттичането на водата в тоалетната.

Котешка тоалетна

Тоалетната за котки се състои от лепило, което може да набъбне и бързо да залепне в тоалетната, причинявайки запушване. Силикагелът и пълнителите за гранули бързо набъбват във вода, образувайки плътни бучки, а също така не се разлагат, така че не трябва да се отмиват при никакви обстоятелства.

Дървената постеля може да se изхвърли в тоалетната, но тя набъбва силно във вода и може да причини запушване, така че я промивайте на малки количества, вместо да изпразвате цялото количество от кутията за отпадъци в тоалетната наведнъж или изберете друг метод за изхвърляне.

Мазнини и масла

Мазнината и олиото могат да бъдат течни само докато са горещи. Всички обаче знаем как изглежда богатият бульон, когато го извадим от хладилника. Мазнината се превръща в кора и същата кора се утаява по тръбите с течение на времето, което в крайна сметка води до запушване и причинява неприятна миризма.

Какво се случва с тялото ни, ако отлагаме ходенето до тоалетна?

Продукти за женска хигиена

Те са проектирани да абсорбират влагата, което означава, че могат да набъбнат силно във вода, което може да доведе до запушвания.

Kоса

Косата е основната причина за запушване на душове и вани. Те остават в канала и с течение на времето върху тях се утаяват мазнини и други отлагания, превръщайки ги в буца, която може да запуши дренажната тръба. Същото е положението и с тоалетната. Топка коса може просто да причини запушване.

Пелени

Ако някой го е пробвал, знае, че памперса най-вероятно ще залепне и няма да премине. Но ако успеете да го хвърлите в тоалетната, имайте предвид, че някои видове пелени са направени от материали, които стават токсични, когато са изложени на вода за дълго време.

Презервативи

Изглеждат безобидни, но са от латекс и не се разлагат. Възможност за разтягане и прилепване към стените на тръбата, затваряйки празнината. Презервативът също може да се напълни с въздух и да причини сериозно запушване. Така че ще трябва да се обадите на водопроводчик и да премахнете запушването.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес