104-килограмов мъж отслабна с 34 килограма и сподели тайната на успеха

26331
104-килограмов мъж отслабна с 34 килограма и сподели тайната на успеха
Снимка: iStock/Guliver

104-килограмов жител на индийския град Пуна, щата Махаращра, е отслабнал с 34 килограма за една година, пише изданието Times of India.

31-годишният Вишал Сачдева натрупал излишно тегло по време на въведените заради пандемията от КОВИД локдауни. Той работел от вкъщи, страдал от липса на физическа активност, хапвал си щедро и в резултат килограмите му стигнали 104. В даден момент мъжът се погледнал в огледалото и разбрал, че трябва да промени начина си на живот.

Индиецът започнал да сваля мобилни приложения за фитнес, но по-късно разбрал, че главен принос в отслабването има правилното хранене. Сачдева започнал да търси информация за фитнеса и правилното хранене и в края на краищата дори получил сертификат за консултант в тази област.

Отслабвайте докато спите с тези простички трикове!

Ако някой ви каже, че няма нужда да се потите във фитнеса и да се ограничавате тежко в диетата си, за да подобрите физическото си състо...

Тези есенни храни ще ви помогнат да отслабнете

Сега на закуска изяжда две яйца, два яйчени белтъка и две филийки хляб, за обяд - 40 грама супа-пюре от бобови растения, ориз и соеви хапки, както и 150 грама извара и 250 грама салата. Вечерята на индианеца се състои от 100 грама сирене на скара с 200 грама зеленчуци и 35 грама протеинов шейк. Преди тренировка Сачдева изпива 200 милилитра черно кафе и изяжда 100 грама банани. След тренировка - 35 грама протеинов шейк, две яйца, два белтъка и две филийки хляб.

Индиецът рядко си позволява вредна храна. Например понякога си хапва домашно брауни със сладолед или индийски домашни сладкиши. Сачдева предпочита домашната храна, тъй като му позволява да контролира съставките и калориите. Той изпълнява тренировки, в които всеки ден прави акцент върху два типа мускули. Тренировката му продължава час и половина, след което Сачдева посвещава 15 минути на кардио.

„За главната тайна на отслабването смятам диетата. Ако употребявате повече храна, отколкото се нуждае тялото ви, ще напълнеете, независимо колко здравословна храна ядете. Първата малка крачка, която направих, беше отказът от преяждане, от тежка, мазна храна и полуфабрикати“, казва той. Освен това мъжът се отказал от подсладените напитки и от алкохола. Сачдева съветва да се изминават по десет хиляди крачки всекидневно или редовно да се извършват спортни тренировки.

Рецепти за бързи ястия с минимум калории

В забързания съвременен свят времето, което отделяме за приготвяне на вкусна домашна храна, е ограничено и недостатъчно. Често тя е зам...

По думите му важно е и добре да се наспиваме. Той спи по осем часа на денонощие. „Промените не се случват за ден, също както и не трупаме килограми за ден. Бавно и постепенно резултатите се появяват и могат да се запазят за дълго време. Последователност – това е главното“, подчертава индиецът.

Кога да ядем, за да отслабнем

За мотивация Сачдева е поставил на работното си бюро снимка с перфектна фигура. Всеки път, когато се събужда и го мързи да се занимава, той поглежда това изображение и си мисли, че един ден може да стане такъв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com