Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 полезни кухненски устройства, за които малко хора са чували

02 март 2024, 11:08 часа

Кухненските джаджи не спират да удивляват със своите функции и лекота на използване. В допълнение към добре познатите устройства има и по-малко известни, но не по-малко полезни инструменти, които могат значително да улеснят процеса на готвене. Тук ви представяме седем невероятни кухненски устройства, за които може би все още не сте чували, но които определено си струва да опитате.

Ножици за зеленолистни зеленчуци

Този малък, но важен инструмент е предназначен за бързо и точно рязане на билки като магданоз, копър, кориандър и други. Те ви помагат да получите малки, еднакви по размер парчета зеленчуци, което ги прави идеални за добавяне към салати, супи и сосове. Освен това, използването на ножици за билки помага да запазите ароматните си билки свежи.

10 кухненски инструмента, които използвате неправилно

Тиган с вложка за гевгир

Този иновативен кухненски инструмент е идеален за приготвяне на паста. Снабдена с вграден гевгир, тази тенджера ви позволява лесно да източите гореща вода след варене на паста, без да е необходим отделен гевгир. В допълнение, това смарт устройство може да се използва и за варене на зеленчуци или яйца.

Разделител за жълтъци и белтъци

За тези, които често приготвят ястия, които изискват разделяне на жълтъка и белтъка, този инструмент ще бъде истинско спасение. Просто счупете яйце и сепараторът автоматично ще отдели белтъка от жълтъка, минимизирайки риска от случайно смесване. Това е особено полезно при приготвянето на десерти като меренги.

Форма за нарязване на хляб и блатове за сладкиши

Ако имате нужда от равномерно и точно нарязване на хляб или сладкиши, този инструмент ще стане ваш надежден помощник. Вградените водачи гарантират, че храната се нарязва равномерно, което го прави идеален за приготвяне на сандвичи.

Домакинските уреди, които ще улеснят живота ти

Защита на пръстите при раздробяване

Този малък, но важен аксесоар е предназначен да предпазва пръстите ви от нараняване при работа с остър нож. Освен това, осигурява фиксиране на храната по време на нарязване, което прави процеса на готвене по-безопасен и удобен.

Белачка за царевица

Отстраняването на царевични зърна може да бъде досадна задача, но не и с този специализиран инструмент. Неговото назъбено острие ви позволява да белите царевицата на кочана бързо и лесно, което прави процеса на приготвяне на царевица много по-ефективен.

Инструмент за чупене на лед

Този интелигентен инструмент е предназначен да раздробява леда на малки парченца бързо и безопасно. Това е незаменим аксесоар за приготвяне на студени напитки като смутита и коктейли и ви позволява бързо да получите точното количество натрошен лед без никакви проблеми.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес