7 съвета за отслабване, ако диетите не помагат вече

55247
7 съвета за отслабване, ако диетите не помагат вече
Снимка: iStock/Guliver

Отслабнете, това е целта! Въпреки че може да ви е по-интересно, ако го допълним с едно "без диети". По-добре сега, нали? Вярвате или не, това може да бъде постигнато, като приложите тези 7 съвета на практика.

1. Яжте внимателно и по-бавно

Храним се за по-малко от 10 минути, пред компютъра или в среда, която е твърде шумна, претоварваща или неприятна (заради компанията или разговора). Освен това, твърде бързото хранене ни кара да поглъщаме повече въздух, да ядем повече, да се чувстваме по-малко сити и да води до храносмилателни разстройства като подуване на корема, запек, метеоризъм, коремна болка, гастрит или язва. 

Какво се случва с тялото, когато свалим много килограми

Наддаването и загубата на тегло са постепенни процеси. Повечето хора не стават с наднормено тегло, ако ядат много за кратък период от в...

Дъвчете бавно и се наслаждавайте на храната!

2. Контролирайте количествата храна

Количествата могат да бъдат причината за многобройни хранителни грешки и вероятно в много случаи една от причините за наднормено тегло, казват експерти. Склонни сме да ядем огромни порции макаронени изделия, зърнени храни и месо. Използваме по-големи количества дресинги, отколкото е желателно и... винаги  не ни достигат риба или сурови зеленчуци. Без да забравяме, че в България се приема два пъти повече сол, отколкото се препоръчва и че консумацията на захар е прекомерна.

3. Увеличете приема на фибри

Яденето на храни богати на фибри, също така гарантира, че се чувстваме сити за по-дълго, намалявайки приема на храна и изкушението да похапваме други по-малко здравословни неща. Опитайте да добавите богати на фибри растителни храни към вашата диета, като овесени ядки, брюкселско зеле, аспержи, портокали или ленено семе.

Как да постигнете идеалното си тегло и да отслабнете естествено

Знаете ли какво е вашето идеално тегло? В тази статия ще ви помогнем да го откриете и ще ви покажем как да го постигнете и поддържате е...

4. Пийте вода

Нито безалкохолни напитки, нито алкохолни, нито пакетирани сокове, нито плодови или млечни шейкове, нито зеленчуково мляко. Водата е това, което трябва да бъде нашата основна напитка!

5. Избягвайте заседналия начин на живот

Изглежда, че комфортът печели последователи и че всички ние се стараем да полагаме минималните усилия за всичко. Е, заседналостта предразполага към повече прием на храна, повече закуски и повече стрес.

КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЗАСЕДНАЛИЯ ЦИКЪЛ?

10 храни, които ви помагат да отслабнете

Храните за отслабване могат да са много добри, да нямат почти никакви калории и да са вкусни. Кои обаче са тези храни, които могат да в...

Опитайте се да правите подходящи за възрастта упражнения, които харесвате, тъй като те трябва да доставят удоволствие. Може да бъде 2 или 3 пъти седмично в продължение на 45 минути, без да забравяте да започнете с подходящо загряване и разтягане и да увеличавате трудността и интензивност прогресивно.

6. Пропуснете сладките

Индустриалните сладкиши са абсолютно забранени. Разбира се, вместо това имате много опции, които са също толкова вкусни и най-вече по-здравословни. Променете капризите си с други храни, богати на фибри и антиоксиданти, като кокос, черен шоколад, ядки или пресни и сезонни плодове.

7. Пийте повече чай (и по-малко кафе)

Практикуването на „теоксинг“ (или пиенето на чай и настойки за отслабване ), особено след хранене, ще помогне за стимулиране на загубата на мазнини и ще увеличи ситостта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com