Ако спрете да правите тези 5 неща ще започнете да топите калориите

5680
Ако спрете да правите тези 5 неща ще започнете да топите калориите
Снимка: iStock/Guliver

Храните се здравословно, дори понякога гладувате, стараете се да водите по-активен начин на живот, но все пак килограмите не се редуцират? Съществуват и редица други фактори, които влияят на теглото ни и пречат на отслабването. Останете до края на текста, за да разберете кои неща от ежедневието ви може да се окажат пречка за по-бързото и ефективно отслабване.

Работите прекалено много

Работохолици сте? По цял ден вършите задачи и нямате време да хапнете нормално, но все пак мазнините не се отделят от вас? Това се дължи на непълноценното хранене. Често прибягвате към по-бързи и вредни храни, колкото да ви заситят, но това не е във ваш плюс, ако се стремите към отслабване. Тялото ви е подложено на стрес при пропускане на закуската и обяда и обиилното вечеряне вместо това. Дори да работите от вкъщи, използвайте обедната си почивка и се хранете балансирано, а не бързайте да приключите по-бързо работа за сметка на здравословното ви състояние.

Ядете неравномерно

Мислите си, че ако един ден ядете повече, ще компенсирате с глад в следващите няколко дни. Да, но се заблуждавате. Трябва да има последователност в дневния калориен прием, за да функционира правилно тялото ви и да се чувствате добре в кожата си. Не може да се натъпквате един ден, а следващите 3 да не се храните, за да не качите килограми. Така стресирате организма и няма да си доведете нищо добро.

Диета чрез кутии за бързо хранене

Доставките на точно определено меню със здравословна храна всеки ден става все по-популярно във фитнес средите, а и не само. Донякъде тези фитнес кутии имат ефект, но трябва да следите за подбора на храната – достатъчно разнообразие ли получавате, полезна ли е наистина и т.н.

Храните се бързо и на включен телевизор

Бързото хранене е враг на отслабването. Така не позволяваме на сигналите за ситост да стигнат навреме до мозъка и да сигнализират, че вече можем да спрем да се храним. По този начин приемаме по-голямо количество храна. Ако се храним бавно и няма неща около нас, които да ни разсейват – телефони, телевизори и т.н. ще смиламе храната по-добре, тялото ще има време да реагира и ще приемем по-малко храна, а ще сме достатъчно сити.

Любов към храни без глутен

Всички си мислят, че като премахнат глутена от хранителния си режим, ще започнат да отслабват, но това не е така, защото тези думи са изричани от производители на безглутенови продукти, които целят добър маркетинг и големи продажби. Диетолози споделят, че няма никави научни доказателства за ефектите от безглутеновата диета за отслабване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно