Д-р Гайдурков със съвет как можем да ПРЕМАХНЕМ коремните мазнини

39068
Д-р Гайдурков със съвет как можем да ПРЕМАХНЕМ коремните мазнини
Снимка: www.youtube.com

Коремните мазнини са може би най-трудни за топене. Освен това те зависят от състоянието на хормоните при хората. Някои са по-склонни към натрупване на мазнини в тази област, други – не толкова. Синтезът на мастни киселини е повишен при стрес, неправилно хранене и заседнал начин на живот. Как можем да намалим или да се отървем от коремните мазнини?

Намалете солта колкото е възможно – най-добре е да я спрете, но много хора изпитват трудност с това. Солта повишава гликемичния индекс на храните и спомага за задържането на водата в организма. Така създава предпоставка за трупане на мазнини. Може да я замените с нейни алтернативи като целина, лимон, да добавяте по-малко масло, да хапвате повече ядки, авокадо.

Експеримент ще лекува затлъстяване чрез деактивиране на хормона на глада

Специалисти от Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS) и изследователи от Лондонския имперски колеж предлагат борба с...

Хапвайте повече варива – това са боб, леща, грах, нахут. Соята е препоръчителна за дамите, може да хапвате повече соеви продукти. Те съдържат вещества, които намаляват естрогенното въздействие и се борят с коремните мазнини.

Ограничете приема на млечни продукти – те са едни от най-силните външни естрогенни вносители, което ги прави отговорни за натрупването на коремни мазнини. Опитайте да ги сведете до минимум.

Хапвайте повече кръстоцветни зеленчуци – това са брюкселското зеле, броколите, всяко друго зеле, карфиолът. Освен че са много полезни под сурова и задушена форма, те съдържат вещества, които намаляват влиянието на естрогена и така помагат да се отървете от мазнини в областта на корема.

Приемайте повече белтъчини – ако бъде налице дефицит на белтъчини, значи въглехидратите са повече и това води до увеличаване нивата на естрогена и мастните натрупвания. Препоръчва се да добавите в менюто си домашни мезета, сушени на фурна, маринована риба, суров жълтък.

5 коварни нехранителни източника на наднормено тегло

Повечето хора са сигурни, че повишеното телесно тегло се появява само поради висококалоричното хранене и заседналия начин на живот. Но ...

Ограничете преработени въглехидрати от менюто си – това са всички сладкиши, тестени изделия и хляб. Може да оставите черния шоколад. Вместо тях хапвайте повече пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа, царевица, просо, елда. Домашни сладкиши може да приготвите по здравословен начин с какао, ванилия, ядки, фурми и естествени подсладители.

Движете се повече – особено ако работата ви е свързана с прекарване на време пред компютъра. Опитайте да се разхождате повече, вървете сред природата, правете упражнения у дома или посещавайте фитнес зала. Важно е да имате движение на цялото тяло.

За да се отървете от мазнините в коремната област, е нужно да промените менюто си към по-балансирано, да се движите повече и да водите здравословно ориентиран начин на живот. Нищо невъзможно, което да не може да започнете още днес. Включвайки и спорта към ежедневните си навици, ще забележите първите резултати след кратко време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището
Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Някои думи могат да разгневят починалите и да ви изпратят неприятности и проблеми. Гробището е свещено място, на чиято територия трябва да се спазват...