Древен еликсир чисти кръвта и лекува ставите

16484
Древен еликсир чисти кръвта и лекува ставите
Снимка: iStock/Guliver

В западните страни е на особена почит един древен еликсир, който ударно пречиства кръвта и лекува ставите. Основната съставка в него е екзотичната куркума, която се комбинира с прясно мляко.

Тази подправка притежава естествени антибиотични и антиоксидантни свойства, а млякото от своя страна е ценен източник на калций.

Ежедневната консумация на тези две съставки съдейства за предотвратяване на редица заболявания и инфекции.

В Индия този аюрведичен лек е известен като златно мляко.

Защо е важно да консумираме златно мляко всеки ден?

Този еликсир помага за намаляване на възпалението на ставите, укрепване на имунната защита, оптимизиране на функциите на сърцето и кръвоносните съдове, елиминиране на наднорменото тегло и поддържане на оптимални нива на кръвната захар.

Куркумата оптимизира храносмилането, облекчава подуването на корема и киселините в случай на стомашен рефлукс.

ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА - УДАРНА КОМБИНАЦИЯ ПРОТИВ БОЛКИ В КОЛЯНОТО

Куркуминът в нея активира производството на жлъчка, която е необходима за разграждането на мазнините, предотвратява стомашно-чревните патогенни процеси и се използва срещу паразити.

Подправката има ефект при лечението на чревни възпаления и освен това поддържа панкреаса. Млечната напитка от куркума оптимизира храносмилането и предотвратява появата на язви и диария.

Тя е и мощен детоксикатор, който премахва токсичните вещества от кръвта, оптимизирайки функцията на черния дроб.

Млякото с куркума помага при лечението на заболявания на дихателната система, тъй като има тенденция да затопля тялото и да отделя слузта от белите дробове и синусите. Куркумата се използва като лек срещу астма и бронхит. Чаша златно мляко преди лягане ще облекчи кашлицата и ще ви гарантира спокоен нощен сън.

Куркумата е ценна за нормалното функциониране на репродуктивната система и при двата пола.

Златното мляко е полезно за широк спектър от гинекологични проблеми по време на менопаузата. Куркуминът е вид стимулатор на матката, който улеснява протичането на менструалния цикъл.

Аюрведичният еликсир служи за профилактика на онкология на гърдата, кожата, белите дробове, простатата и дебелото черво, тъй като има противовъзпалителен ефект.

Защо млякото е винаги бяло

Замисляли ли сте се защо млякото е бяло и откъде идва този цвят?Млякото е един от най-хранителните и ценни продукти. Това е така, не са...

Как се приготвя златно мляко?

Разтворете 2 с.л. супени лъжици куркума на прах в чаша вода и разбъркайте старателно. Варете сместа на слаб огън в продължение на 7 минути.

След това изчакайте да се охлади, прехвърлете я в стъклен съд и съхранявайте в хладилник (продуктът може да се съхранява до един месец).

Една чаена лъжичка от тази смес разтворете в чаша топло мляко. Може да добавите още лъжичка сусамово, бадемово или кокосово масло и мед.

Как се пие златното мляко?

10 ползи от бадемовото мляко

Тези, които търсят заместител на кравето мляко, вероятно са се интересували от бадемово мляко. Това дали е полезно и какви могат да са ...

За терапевтични цели се провеждат курсове с продължителност от 30-40 дни, 1-2 пъти годишно (през пролетта и есента). При лечение и профилактика на настинки, диария, млякото се приема според нуждите.

Препоръчително е да започнете с малки порции: от една четвърт чаена лъжичка паста в чаша мляко. Ако при тази доза не се усещат нежелани реакции, тя може постепенно да се увеличи до 1 чаена лъжичка.

Оптималният вариант е да пиете чаша мляко с една чаена лъжичка паста веднъж на ден. Златното мляко се пие топло преди хранене или 2 часа след консумацията на храна.

Не прекалявайте, защото в противен случай са възможни следните оплаквания - киселини, лошо храносмилане, диария, гадене, чернодробна дисфункция, вътрешно кървене, свръхактивни контракции на жлъчния мехур, ниско кръвно налягане, алопеция и менструални нарушения.

Бременните жени трябва да избягват прекомерно количество куркума, защото продуктът стимулира свиването на маточните стени. Подправката е неподходяща за прием с някои лекарства. Хората, приемащи антикоагуланти, трябва да я избягват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...